Pronadjite put koji će vam pokazati ceo beskrajni svet. Mesta iz mašte, filmova, knjiga i priča, daleki i mistični delovi ovog beskrajnog sveta su sada tu, na domak vaše ruke. Vi samo izaberite stranu sveta a mi ćemo vam pokazati put u avanture koje ćete prepričavati unucima. Ostavite vaš trag tamo gde mnogi nisu.

Patagonija trek

Trajanje: 14 dana

Trek u Patagoniji kroz Čile i Argentinu

Polazak: 12.12.2017.

Opis avanture

Patagonija

Patagonija! Na samom kraju sveta, ali samo geografski gledano na karti, dok po svojoj lepoti i jedinstvenosti slobodno može biti smeštena na jedno od prvih mesta. Oblast na samom jugu Argentine i Čilea predstavlja predivan miks tirkiznih jezera, izuzetno upečatljivih vrhova i divlje vegetacije sa veoma zanimiljivim životinjskim svetom, a dom je i najpoznatijeg glečera na svetu. Takođe ćete imati priliku da posetite Santiago, glavni grad Čilea koji se nalazi na prelepoj lokaciji i koji obiliuje zanimljivostima. Na ovoj turi imaćete prilike da iskusite sve ovo, a da bi uživanje bilo potpuno, potrebno je imati dobru pešačku kondiciju, ali zadovoljstvo koje ćete doživeti na samom kraju sveta biće vam zasigurno nešto što ćete pamtiti do kraja života!

Plan Puta

PLAN PUTA:

1.Dan BEOGRAD – SANTIAGO

Let Beograd – Santiago.

2.Dan SANTIAGO

Dolazak u Santiago u jutarnjim časovima. Transfer sa aerodroma. Smeštaj u jednom od hotela u centralnoj zoni grada. Večera u jednom od tradicionalnih restorana. Noćenje.

3.Dan SANTIAGO – PUNTA ARENAS – ISLA MAGDALENA

Transfer do aerodroma, doručak, a zatim i let za Punta Arenas. Transfer do centra grada i smeštaj. Vreme za ručak i obilazak grada, a popodne idemo u Magelanov prolaz i ostrvo Magdalena, gde ćemo videti oko 50.000 parova pingvina koji dolaze tu da polože svoja jaja. Povratak nazad za Punta Arenas i noćenje.

4.Dan PUNTA ARENAS – PUERTO NATALES

Doručak, a zatim polazak autobusom iz Punta Arenasa i nakon 3 sata stižemo u Puerto Natales. Smeštamo se u hostel, i  ostatak dana koristimo za razgledanje grada kao i kupovinu namirnica za trek. Mogućnost rentiranja bicikala ili odlazak na jahanje. Večera i noćenje.

5.Dan TORRES DEL PAINE

Polazak ujutru autobusom, i nakon ulaska u nacionalni park, nastavljamo vožnjom katamaranom preko tirkiznog jezera Peho. Krećemo na naš W trek i finim tempom posle 3 sata hoda po neverovatnoj prirodi stižemo do Glacier Greya koji je jedan od najvećih glečera u Patagoniji. Povratak nazad do Refugio Peho, a zatim nastavljamo pored jezera do Campo Italiana. Noćenje.

6.Dan TORRES DEL PAINE

Doručak, a zatim krećemo ka još jednom od upečatljivih mesta u nacionalnom parku – Vale do Frances. Nakon 2 sata stižemo do mesta odakle se pruža neverovatan pogled na dolinu i dominantne vrhove. Vraćamo se nazad do kampa, i nastavljamo trek pored jezera Nordenskojld do kampa Cuernos gde stižemo nakon 4 sata. Večera i noćenje.

7.Dan TORRES DEL PAINE

Za sam kraj W treka ostavili smo najprepoznatljiviji simbol parka i mesto gde ćete zasigurno ostati bez daha. Nakon doručka, krećemo na uspon i posle laganih sat i po uspona, stižemo do planinarskog doma gde pravimo kratku pauzu. Nastavljamo uspon primećujući kondore koji nas nadleću. Završni deo uspona je i najizazovniji, ali nagrada  koja nas čeka na samom vrhu je neverovatna. Pogled koji će vam se pružiti sa tačke Mirador del Torres zasigurno ćete večno pamtiti. Povratak nazad do kampa, odakle se ukrcavamo na autobus i vraćamo nazad za Puerto Natales. Večera i noćenje.

8.Dan PUERTO NATALES – EL CALAFATE – PERITO MORENO

Doručak. Polazak autobusom za Argentinu i mesto El Calafate. Nakon dolaska smeštamo se u hostel, a zatim krećemo ka jednom od najlepših glečera – Perito Moreno. Uživamo u pogledu na glečer visok preko 70m i širok preko 5km. Mogućnost vožnje brodom blizu glečera. Povratak nazad za El Calafate. Večera i noćenje.

9.Dan EL CALAFATE – EL CHALTEN

Doručak. Polazak autobusom za El Chalten. Smeštamo se u hostel. Odmor i razgledanje simpatičnog gradića. Večera i noćenje.

10.Dan CERRO TORRE

Doručak. Polazak u istraživanje argentinskog i podjednako interesantnog dela Patagonije. Lagani trek u trajanju od 3 sata do Lagune Torre, odakle se pruža pogled na jedan od najupečatljivih i najtežih vrhova – Cerro Torre. Uživamo na obali jezera, a zatim se vraćamo nazad za El Chalten. Slobodno vreme, večera i noćenje.

11.Dan FITZ ROY

Doručak. Za sam kraj istraživanja Patagonije ostavljamo trek do jezera u podnožju najvišeg vrha Patagonije – Fitz Roy (3359m), Lagune de los Tres. Ovo je nešto zahtevnija tura i sam trek do jezera traje oko 4h. Tirkizno jezero u kombinaciji sa dominantnim vrhovima vas neće ostaviti ravnodušnim.  Inače, ceo masiv Fitz Roy-a je iskorišćen kao logo robne marke “Patagonia” tako da ako je neko u posedu nekog od njihovih proizvoda moći će da se uveri u to na licu mesta J. Povratak nazad za El Chalten, a zatim hvatamo bus nazad za El Calafate. Noćenje.

12.Dan EL CALAFATE – PUERTO NATALES

Doručak. Slobodno vreme za razgledanje grada i okoline, a u popodnevnim časovima ukrcavamo se na bus nazad za Puerto Natales. Večera i noćenje.

13.Dan PUERTO NATALES – SANTIAGO

Doručak. Povratak autobusom nazad za Punta Arenas, a zatim avionom nazad za Santiago. Kraća pauza na aerodromu u Santiagu, a zatim se ukrcavamo na večernji let za Beograd.

14.Dan SANTIAGO – BEOGRAD

Dolazak u Beograd

Organizacija

Cena: 2780 EUR

Organizacija obuhvata:

-avio karte na relaciji  Beograd – Santiago – Beograd
-avio karte na relaciji  Santiago – Punta Arenas – Santiago
-sve aerodromske takse
-transferi minibusom aerodrom – hotel – aerodrom
-autobuski prevoz na svim relacijama u Čile&Argentina
-prevoz katamaranom na jezeru Peho
-smeštaj u  hotelu 3*  Santiago , u 1/2 sobama,  polupansion
-smeštaj u hotelima i lodgevima tokom treka, polupansion
-sve dozvole i takse u Čile&Argentina
-usluge profesionalnog vodiča na usponu prema programu

Organizacija ne obuhvata:

– viza za Čile&Argentina / samo za zemlje kojima je neophodna viza
– međunarodno zdravstveno osiguranje

Vodič: Bojan Marić , Extreme Summit Team

Uslovi plaćanja i otkazivanja:

Prijave najkasnije do 60 dana pre polazak na ekspediciju.
Uslovi plaćanja:
– 10% od ukupnog iznosa pri prijavljivanju za ekspediciju
– 40% od ukupnog iznosa 60 dana pre polaska na ekspediciju
– 50% od ukupnog iznosa 30 dana pre polaska na ekspediciju

U slučaju otkazivanja učešća u ekspediciji od strane člana ekspedicije:

– Ukoliko je otkaz 45 i više dana pred polazak vraća se 100% uplaćenog novca
– Ukoliko je otkaz 30-44 dana pred polazak vraća se 50% uplaćenog novca
– Ukoliko je otkaz 15-29 dana pred polazak vraća se 30% uplaćenog novca
– Ukoliko je otkaz 14 dana i manje pred polazak nema povraćaja uplaćenog novca

U slučaju otkazivanja ekspedicije zbog nedovoljnog broja prijavljenih, krajnji rok za obaveštenje o otkazu je 45 dana pre datuma polaska.

U tom slučaju vraća se sav uplaćeni novac osim depozita za rezervaciju avio karata.

Oprema koju preporučujemo:

1. Ranac 30l-40l
2. Putna torba za ostatak stvari / ostaje u hotelu dok ste na treku
3. Pantalone za trekking (keper ili sl.) x 2
4. Gore-tex jakna (ili nešto nepromočivo)
5. Cipele za planinarenje
6. Čarape – termo + obične
7. Majice pamučne x 5
8. Aktivni veš (Base layer)
9. Vunena kapa (ili polar)
10. Šešir (zaštita od Sunca)
11. Dukserica od Polara
12. Rukavice
13. Peškir i pribor za higijenu
14. Naočare za Sunce
15. Čeona lampa
16. Termos od 1l x 2
17. Lekovi, vitamin…
18. Toalet papir, krema za sunčanje SPF 50 , krema za usne
19. Trek štapovi

Dodatne informacije na info@extremesummitteam.com

Utisci

Patagonija_trek_photo_gallery_featured_image

Patagonija trek photo galerija

Patagonija! Oblast na samom jugu Argentine i Čilea predstavlja predivan i jedinstven miks tirkiznih jezera, izuzetno upečatljivih vrhova i divlje vegetacije sa veoma zanimiljivim životinjskim svetom.

Od Srbije to Tibeta

Pogeldajte nas poslednji video “Trka Rikši” sa ekspedicije Tibet MTB Expedition !

klikni da gledas na Youtube-u


Mapa lokacijaOvo je mapa avantura po Svetu

Pogledaj kuda se sve krecemo po zemlji !
Klikni na oznacena mesta da vidis detalje i ponudu za tu regiju.

Utisci sa putovanja

"

U ekspedicijama EST-a sam uzivao i stekao jako dobre prijatelje, sa kojima se vidjam i odrzavam prijateljstvo.Mnogo sam dozivio i naucio na dvije ekspedicije sa Extreme summit team-om,cijenim nacin na koji Dragan radi ovaj posao, njegovo poznavanje tajni Himalaja ulijeva sigurnost svakom clanu ekspedicije i moje je primjecivanje da je on sposoban voditi do vrha i covjeka sa skromnijim planinarskim predispozicijama.EST suradnike rado preporucujem svim svojim kolegama koji bi zeljeli da se iskusaju u izazovima visokog gorja.

"
Zdenko Maric, Mostar, Hercegovina

"

Dragana i njegove ekstremiste otkrio sam nekako odvec kasno. Vec tridesetak godina hodim po planinama (nije to samo vazduh vec i duh), ali nikada mnogo dalje od Durmitora i Prokletija, te nikad vise od Olimpa. Dugo nisam ni pomišljao da mogu i dalje i više, dok nisam otkrio Dragana koji zna put i u dalj i u vis i krenuo sa šezdeset i nekoliko, zasad samo na Himalaje, Ande, Atlas. Zvuči nezavršeno zar ne?

"
Verica Mrdak i Stevan Kordic, Beograd

"

Imao sam sreću da budem član tri ekspedicije :  Island peak, Aconcagua i Cho oyu u organizaciji EST.Veliki profesionalci ,dobri i simpatični ljudi koji osim tehničkih usluga daju i duhovnu nadogradnju.Velika mi je čast bila upoznati Dragana,Miloąa i Ninu koji su uticali na to da gravitacija ima manju silu djelovanja na mene.

"
Adis Cingic, Sarajevo