Pronadjite put koji će vam pokazati ceo beskrajni svet. Mesta iz mašte, filmova, knjiga i priča, daleki i mistični delovi ovog beskrajnog sveta su sada tu, na domak vaše ruke. Vi samo izaberite stranu sveta a mi ćemo vam pokazati put u avanture koje ćete prepričavati unucima. Ostavite vaš trag tamo gde mnogi nisu.

Ekvador/Peru trek

Trajanje: 18 dana

Uspon na Nevado Mateo (5150m), Kusko, Machu Pichu, Iliniza...

Polazak: 03.11.2017.

Opis avanture

Ekvador-Peru_uvod_1

Južna Amerika i Andi predstavljaju potpuno novi svet jer zaista pružaju puno raznovrsnosti čak i iskusnijim avanturistima. Pregršt jezera, vulkana, visokih planina, ali i istorijskog nasleđa i nasmejanih domaćina. Na ovoj turi ćete imati priliku da u petnaeastak dana doživite toliko toga što će Vam sigurno dati energiju za celu godinu, kao i želju da se ponovo vratite u ove krajeve. Obilazimo prelepe planine i glavne gradove Ekvadora i Perua. Konstantno ćemo bti na visinama od 3000+ metara tako da ovi trekovi nisu baš laki i traže dobru pešačku kondiciju, ali je zadovoljstvo koje ćete doživeti neprocenjivo.

Ekvador-Peru_uvod_2

Plan Puta

PLAN PUTA:

1.Dan BEOGRAD – KITO

Let Beograd – Frankfurt – Kito.

2.Dan KITO

Dolazak u Kito (2800m). Transfer do hotela. Smeštaj u jednom od hotela u centralnoj zoni grada. Večera u jednom od tradicionalnih restorana. Noćenje.

3.Dan KITO – PIČINČA

Doručak. Transfer do žičare koja nas izvlači na 4200m. Uspon na zanimljiv vulkanski vrh Pičinča (4700m) i povratak do žičare (5h). U popodnevnim časovima obilazak centra grada koji je zaštićen od strane UNESCO-a. Večera. Noćenje.

4.Dan KOTOPAKSI

Jednodnevna lagana tura gde se obilazi Nacionalni park “Cotopaxi”. Doručak na putu za Nacionalni park. Prevozom do parkinga na 4600m,  zatim lagan trek do 4950m (1-1,5h) i planinarksog doma koji se koristi za uspon na vrh Cotopaxi. Nakon okrepljenja uz kakao, silazimo nazad do parkinga odakle postoji mogućnost za spust biciklom do jezera Limpiopungo (3800m). U povratku ručak i u popodnevnim časovima smo nazad u glavnom gradu Ekvadora. Večera. Noćenje.

5. Dan ILINICA (Severna)

Putujemo severno za oko jedan sat i trideset minuta dok ne stignemo na parking Reserva Ecologica Ilinizas na 4000m. Odavde ćemo početi planinarenje na Nuevos Horizontes planinarskog doma. Ovo traje oko tri sata dobro označenom stazom, okruženom drvećem i vulkanskim stenama. Po dolasku u dom koji se nalazi na 4700m, odmorićemo pre nego što izvršimo konačnu proveru opreme a zatim i večeramo.

6.Dan ILINICA (Severna)

U jutarnjim časovima imamo jak doručak pre našeg uspona preko vulkanskog grebena koji vodi do vrha na 5126m. Za uspon nam treba oko 2 sata do vrha. Imaćemo pogled izbliza i na Ilinica (južna), a zatim i uživamo na vrhu pre povratka u dom. Spuštamo se nazad do parkinga i vraćamo se vozilima za Kito popodne.

7.Dan KITO – LIMA

Doručak. Slobodno vreme za obilazak grada ili postoji mogućnost organizacije neke outdoor aktivnosti do popodnevnih časova kada polećemo za Limu. Transfer do hotela i noćenje.

8.Dan LIMA

Doručak. Celodnevno razgledanje glavnog grada Perua. Istorijski deo centra grada, kao i najživopisnije delove Miraflores i Baranco. Večera, a zatim udobnim noćnim autobusom transfer do Huaraza.

9.Dan HUARAZ

Dolazak u jutarnjim časovima i smeštaj u hotelu. Odlazak na laganiji treking do jezera Rajucolta (4250m). Trajanje ture oko 5h. Povratak nazad u hotel, večera i noćenje.

10.Dan LAGUNA 69

Ustajanje rano i doručkovanje. Zatim privatnim transportom krećemo prema Llanganuco dolini. Prvo prolazimo kontrolni punkt na ulazu u park, a zatim prolazimo kraj dva jezera (Chinancocha i Orconcocha). Nakon kratkog zaustavljanja idemo do Cebollapampa gde počinjemo Laguna 69 trek do 4500m. Uspon traje oko 3h, a sama Laguna se nalazi ispod impresivnog vrha Chacraraju (6112m). Povratak nazad traje oko 2h, a zatim prevozom nazad za Huaraz.

11.Dan NEVADO MATEO (5150m)

Polazak oko 2 ujutru. Prevoz traje oko 2 sata najvišim tunelom na svetu, a zatim se kreće na sam uspon sa cca 4700m na vrh Nevado Mateo (5150m). Zanimljiv i ne previše naporan glečerski vrh. Povratak nazad za Huaraz i noćenje.

12. Dan HUARAZ – LIMA – CUSCO

Transport autobusom do Lime, a zatim let za Cusco. Transfer sa aerodroma i smeštaj u hotelu. Nakon toga idemo u obilazak istorijskog dela grada, zatim večera i noćenje.

13.Dan CUSCO – MACHU PICCHU

Obilazak veoma živog dela grada po imenu San Blas u prepodnevnim časovima, a zatim se ukrcavamo na voz za Aguas Calientes (gradić u podnožju Machu Picchua). Smeštaj u hotelu, večera i noćenje.

14. MACHU PICCHU – CUSCO

Nakon doručka počinjemo uspon ka Machu Picchu prelepom udolinom, i nakon nešto više od sat vremena uspona dolazimo do ulaza u dugo čekani i prelepi Machu Picchu. Uživamo u nestvarnom okruženju i obilazimo Kapiju Sunca, Glavni Trg, Hram Kondora… Povratak laganim tempom nazad za Aguas Calientes gde se nakon ručka ukrcavamo na voz nazad za Kusko.

15. VINICUNCA

Polazak iz Kuska rano ujutru oko 4h. Doručkujemo na samom polasku treka na cca 4400m, a zatim krećemo prelepom dolinom gde se upoznajemo sa lokalnim stanovništvom i uživamo u prijatnom treku posmatrajući lame i okolne vrhove. Nakon 3 sata stižemo na najvišu tačku treka (oko 5080m) odakle uživamo u pogledu na nestvarnu Vinikunku (Planina boje Duge), kao i na sveti vrh Ausangate. Povratak nazad laganim tempom, a zatim nas čeka i tradicionalni ručak koji su nam spremili gostoljubivi domaćini. Povratak organizovanim prevozom u popodnevnim časovima i slobodno vreme za razgledanje grada. Večera i noćenje.

16. Dan CUSCO – LIMA – FRANKFURT

Nakon doručka napuštanje hotela. Transfer na aerodrom, a zatim hvatamo let za Limu. Kraće presedanje u Limi, a zatim preko Panama sitija krećemo za Frankfurt.

17.Dan FRANKFURT – BEOGRAD

Dolazak za Frankfurt u jutarnjim časovima. Presedanje i let za Beograd.

Organizacija

Cena: 2880 EUR

Organizacija obuhvata:

-avio prevoz na relaciji Beograd – Kito & Lima – Beograd
-avio prevoz na relaciji Kito – Lima
-avio prevoz na relaciji Lima – Cusco – Lima
-sve aerodromske takse
-transferi minibusom aerodrom – hotel – aerodrom u Kitu i Limi
-autobuski prevoz na svim relacijama u Ekvadoru&Peru
-transport Cusco – Machu Picchu – Cusco (voz)
-smeštaj u hotelu 3* , u 1/2 sobama, polu pansion
-ture Cotopaxi & Iliniza / vodič & polupansion
-ture u Huarazu / Rajucolta, Laguna 69 & Nevado Mateo / vodič & polupansion
-jednodnevna tura Vinicunca
-Ulaznice za Machu Picchu & Nacionalne parkove
-usluge profesionalnog vodiča na usponu prema programu
-sve dozvole i takse u Ekvador&Peru

Organizacija ne obuhvata:

– viza za Ekvador&Peru / samo za zemlje kojima je neophodna viza
– međunarodno zdravstveno osiguranje

Vodič: Bojan Marić , Extreme Summit Team

Uslovi plaćanja i otkazivanja:
Prijave najkasnije do 60 dana pred polazak na ekspediciju.
Uslovi plaćanja:
– 10% od ukupnog iznosa pri prijavljivanju za ekspediciju
– 40% od ukupnog iznosa 60 dana pre polaska na ekspediciju
– 50% od ukupnog iznosa 30 dana pre polaska na ekspediciju

U slučaju otkazivanja učešća u ekspediciji od strane člana ekspedicije:

– Ukoliko je otkaz 45 i više dana pred polazak vraća se 100% uplaćenog novca
– Ukoliko je otkaz 30-44 dana pred polazak vraća se 50% uplaćenog novca
– Ukoliko je otkaz 15-29 dana pred polazak vraća se 30% uplaćenog novca
– Ukoliko je otkaz 14 dana i manje pred polazak nema povraćaja uplaćenog novca
U slučaju otkazivanja ekspedicije zbog nedovoljnog broja prijavljenih, krajnji rok za obaveštenje o otkazu je 45 dana pre datuma polaska.
U tom slučaju vraća se sav uplaćeni novac osim depozita za rezervaciju avio karata.

Oprema koju preporučujemo:

1. Ranac 30l-40l
2. Putna torba za ostatak stvari / ostaje u hotelu dok ste na treku
3. Pantalone za trekking (keper ili sl.) x 2
4. Gore-tex jakna (ili nešto nepromočivo)
5. Cipele za planinarenje
6. Čarape – termo + obične
7. Majice pamučne x 5
8. Aktivni veš (Base layer)
9. Vunena kapa (ili polar)
10. Šešir (zaštita od Sunca)
11. Dukserica od Polara
12. Rukavice
13. Peškir i pribor za higijenu
14. Naočare za Sunce
15. Čeona lampa
16. Termos od 1l x 2
17. Lekovi, vitamin…
18. Toalet papir, krema za sunčanje SPF 50 , krema za usne
19. Trek štapovi

Dodatne informacije na info@extremesummitteam.com

Utisci

Ekvador-Peru_featured_mage_new

Ekvador/Peru trek photo galerija

Južna Amerika i Andi predstavljaju potpuno novi svet jer zaista pružaju puno raznovrsnosti čak i iskusnijim avanturistima. Pregršt jezera, vulkana, visokih planina, ali i istorijskog nasleđa i nasmejanih domaćina.

Od Srbije to Tibeta

Pogeldajte nas poslednji video “Trka Rikši” sa ekspedicije Tibet MTB Expedition !

klikni da gledas na Youtube-u


Mapa lokacijaOvo je mapa avantura po Svetu

Pogledaj kuda se sve krecemo po zemlji !
Klikni na oznacena mesta da vidis detalje i ponudu za tu regiju.

Utisci sa putovanja

"

U ekspedicijama EST-a sam uzivao i stekao jako dobre prijatelje, sa kojima se vidjam i odrzavam prijateljstvo.Mnogo sam dozivio i naucio na dvije ekspedicije sa Extreme summit team-om,cijenim nacin na koji Dragan radi ovaj posao, njegovo poznavanje tajni Himalaja ulijeva sigurnost svakom clanu ekspedicije i moje je primjecivanje da je on sposoban voditi do vrha i covjeka sa skromnijim planinarskim predispozicijama.EST suradnike rado preporucujem svim svojim kolegama koji bi zeljeli da se iskusaju u izazovima visokog gorja.

"
Zdenko Maric, Mostar, Hercegovina

"

Dragana i njegove ekstremiste otkrio sam nekako odvec kasno. Vec tridesetak godina hodim po planinama (nije to samo vazduh vec i duh), ali nikada mnogo dalje od Durmitora i Prokletija, te nikad vise od Olimpa. Dugo nisam ni pomišljao da mogu i dalje i više, dok nisam otkrio Dragana koji zna put i u dalj i u vis i krenuo sa šezdeset i nekoliko, zasad samo na Himalaje, Ande, Atlas. Zvuči nezavršeno zar ne?

"
Verica Mrdak i Stevan Kordic, Beograd

"

Imao sam sreću da budem član tri ekspedicije :  Island peak, Aconcagua i Cho oyu u organizaciji EST.Veliki profesionalci ,dobri i simpatični ljudi koji osim tehničkih usluga daju i duhovnu nadogradnju.Velika mi je čast bila upoznati Dragana,Miloąa i Ninu koji su uticali na to da gravitacija ima manju silu djelovanja na mene.

"
Adis Cingic, Sarajevo