Arhiva vesti

Ovo je arhiva svih nasih vesti i clanaka, sa ekspedicija, avantura i desavanja. Izaberite mesec i godinu da bi vam se otovorili clanci iz tog perioda. Pogledajte dnevnike sa avantura, fantasticne slike kao i poneki video.

28 маја

2011

posted by:

Extreme Summit Team

0

Komentara

< Nazad na arhivu 2011 godine

7 summits by bike – iz Jaćimovog dnevnika

25.05.2011. Sreda, Studenica-Jankov kamen-Novi Pazar

Ustao sam u rano jutro kako bih otisao do crkve da se pomolim ili popricam sam Andjelom koji sedi na mom desnom ramenu ili cak mozda da popricam u miru sam sa sobom. Kako god, ako ne verujes u ono sto zelis tesko da ce se ostvariti. Razni shumovi te sprecavaju da iskreno verujes jer ti misli lete na sto strana. Danas je najteze biti ovde i sada. Prisutan. U skladu sa sobom i Prirodom. Otudjujemo se polako.Imamo naucene obrasce za komunikaciju sa drugim ljudima koji su potpuno bez emocija, automatizovani I proracunati. Čak iako volimo nekoga iskreno, nesvesno primenjujemo te iste obrasce. Drzati sve pod kontrolom i nikako se ne prepustati osecanjima je muka modernog čoveka.

Uspon na najvisi vrh Golije, Jankov kamen je prosao mnogo lakse nego sto smo ocekivali.Nabujali potoci na sve strane i svezina guste sume su kao lek dok pedalas uz brdo.Na vrhu antena repetitora kao i svuda po Srbiji.Imali smo lepo vreme pa smo mogli da uzivamo u pogledu na Pestersku visoravan ispod nas.

Na spustu je bilo ostro.Nikada brze nisam vozio.Kamenje prsti na sve strane i bas me cudi kako mi je bike izdrzao do Duge Poljane.A u selu kafana, covek tek skinuo jagnje sa raznja.Sta ces, svratismo na rucak.Kada se mora nije tesko JOd Duge Poljane do Novog Pazara ima 35km.Krenuo sam prvi sa jakim tempom, dopingovan  jagnjetinom sa Pestera  i prvih 20km vozio potpuno sam.Onda me je uhvatio Srdjan (a ko drugi!) pa smo zajedno usli u Novi Pazar.Stigli smo za manje od 50 minuta!Posle sam se pitao:Sta mi bi?

U Pazaru naravno, cevapi, kolaci, boza i ostale lokalne djakonije.Uvece su me startovali drugari iz lokalnog planinarskog kluba pa sam morao sa njima na pice.A dusa mi spava!Ali iz postovanja prema njihovom gostoprimstvu druzili smo se neko vreme.Zaspao sam pre nego sto sam dotakao jastuk.


Danas smo presli 96km preko Golije sa 1600m uspona. Ko je ovde lud? Pa mi, naravno!

Šesti vrh je završen.Sutra nam ostaje poslednja etapa na Pogled 2156m i 7summits by bike biće kompletiran. Ne sumnjam u to.

Dragan Jaćimović