Arhiva vesti

Ovo je arhiva svih nasih vesti i clanaka, sa ekspedicija, avantura i desavanja. Izaberite mesec i godinu da bi vam se otovorili clanci iz tog perioda. Pogledajte dnevnike sa avantura, fantasticne slike kao i poneki video.

14 нов

2007

posted by:

Extreme Summit Team

0

Komentara

< Nazad na arhivu 2007 godine

Ama Dablam ’08 – dnevnik ekspedicije

Sneg, sneg i samo sneg…
Tokom prethodne noći se malo smirilo, ali nedovoljno da se nastavi dalje sa penjanjem. Pred zoru je bilo savršeno za uspon. Prohladno, bez oblaka, pritisak raste…
Međutim novi sneg na planini predstavlja opasnost, naročito ako je sledeći dan sunčan. Potencijalne lavine čekaju nestrpljive penjače. Donosimo odluku da danas odustanemo od uspona na vrh.
Sačekali smo da sunce odradi svoje, a onda su momci lagano ispenjali ostatak grebena i oko 15.00h stigli u C3 (6300m). Imaju više od 12h pauze za odmor, da bi sutra zorom krenuli na vrh. U stvari videćemo, vreme je veoma nestabilno. Ne donosi se odluka za uspon preko kolena.
Strpljenja molim! Ako su oni strpljivi i slušaju svaku moju reč, budite malo i vi koji nas pratite putem interneta. Ovde se ne piše koje prvi istrčao na vrh, već ko je BIO i ko se vratio KUĆI. Strpljenja…
Znam da prethodnu noć mnogi nisu spavali. Žao mi je ali Priroda je rekla ne, videćemo sutra.

PS. Nekom je danas rođendan, a neko spava u ledu na – 25 C ! Život je stvar izbora…

Vođa ekspedicije
Dragan Jaćimović