Bacite pogled odozgo na prelepu zemlju ispred vas! Imate priliku da osvojite najviše vrhove Srbije i da vidite kako izgleda Pogled s neba! Povedite ekipu na vikend ture opuštanja po najlepšim krajevima naše zemlje. Ajmo u šetnju do vrha ! :)

Jurcanje Bajkom – Stara Planina

Trajanje: 3 dana / 2 noćenja

Mountain biking

Polazak: vikendi, petak - nedelja

Opis avanture

Stara planina, stari naziv :) –  „Balkan“

U podnožju Stare planine se nalazi selo Balta Berilovac (opština Knjaževac).Tu se nalazi naša baza, kod porodice Ćirič u vili „Babin zub“. Ljubazni, dobro poznati domaćini sa sjajnim gurmanskim specijalitetima Stare planine.

mtb stara planina

Naša subotnja tura kreće ka Babinom zubu (1.545mnv) gde nas čeka oko 27km uspona sa visinskom razlikom od 1.000m asfaltom. Ukoliko je ekipa spremna, može se ići i na Midžor. Povratak je pravo zadovoljstvo za ljubitelje spusta/downhill-a. Stiže prava nagrada za trud, sa vrha kroz sela Konjarnik, Kozarnica, Crni vrh do Balta berilovca

U nedelju vozimo do vodopada nadomak Kalne, lagana tura pa od vodopada trek uz recicu do napustenog manastira.Taj deo je pun starih oronulih vodenica.Netaknuta priroda u pravom smislu te reci.Kretanje ka BG posle rucka u Balta berilovcu.

 

Plan Puta

Trajanje: 3 dana / 2 noćenja
Okupljanje u petak u 17h na parkingu BG Arene

Organizacija

Organizacija  obuhvata:

– usluge vodiča

– pun pansion sa noćenjem (petak vecera – nedelja rucak)

Organizacija ne obuhvata:

– individualne troškove

Oprema koju preporučujemo:   

1. Bidoni sa vodom 2-3l

2. Rezervne unutrašnje gume I alat

3. Gore-tex jakna (ili nešto nepromočivo u slučaju pljuskova)

4. Kaciga

5. Čarape – termo + obične

6. Rukavice (polar)

7. Peškir i pribor za higijenu

8. Naočare za Sunce

Napomena: Precizniji dogovor sledi ukoliko ste zainteresovani, moguće su  I promene tura, off road vožnje..

Utisci

Često šetam po gradu i volim pescenje, znajuci da EST i njegovi clanovi cesto idu u prirodu i organizuju trekove odlucio sam da odem na jednu njihovu akciju. Verujte mi, od tad vise nisam mogao da odolim ni jednom vikendu :)! Sad je vec peta nedelja za redom da idem u planinu, dobar deo opreme za planinarenje sam nabavio a sigurnost i iskustvo vodica ulivaju pravo poverenje i nezaboravne trenutke u prirodi. Daleko od zagadjenih gradova, daleko od izvestacenosti. Osecam se opusteno i pozitivno a najvise se radujem otkrivanju svoje zemlje. Nisam ni mogao zamisliti sta sam propustao do sad i kakva prirodna bogatstva mi posedujemo. Svakom ljubitelju prirode, avanturisti i sportisti savetujem – EST Adventure Srbija tim! Zaviricete u skrivene i ne-komercijalne ture po svim delovima Srbije!

Nikola Eror

MTB i Trek tura – Zlatibor

Razglednica Zlatibora na nekih 11km od centra gde je i najlepsi deo ove planine.

Od Srbije to Tibeta

Pogeldajte nas poslednji video “Trka Rikši” sa ekspedicije Tibet MTB Expedition !

klikni da gledas na Youtube-u


Mapa lokacija:Utisci sa putovanja

"

U ekspedicijama EST-a sam uzivao i stekao jako dobre prijatelje, sa kojima se vidjam i odrzavam prijateljstvo.Mnogo sam dozivio i naucio na dvije ekspedicije sa Extreme summit team-om,cijenim nacin na koji Dragan radi ovaj posao, njegovo poznavanje tajni Himalaja ulijeva sigurnost svakom clanu ekspedicije i moje je primjecivanje da je on sposoban voditi do vrha i covjeka sa skromnijim planinarskim predispozicijama.EST suradnike rado preporucujem svim svojim kolegama koji bi zeljeli da se iskusaju u izazovima visokog gorja.

"
Zdenko Maric, Mostar, Hercegovina

"

Dragana i njegove ekstremiste otkrio sam nekako odvec kasno. Vec tridesetak godina hodim po planinama (nije to samo vazduh vec i duh), ali nikada mnogo dalje od Durmitora i Prokletija, te nikad vise od Olimpa. Dugo nisam ni pomišljao da mogu i dalje i više, dok nisam otkrio Dragana koji zna put i u dalj i u vis i krenuo sa šezdeset i nekoliko, zasad samo na Himalaje, Ande, Atlas. Zvuči nezavršeno zar ne?

"
Verica Mrdak i Stevan Kordic, Beograd

"

Imao sam sreću da budem član tri ekspedicije :  Island peak, Aconcagua i Cho oyu u organizaciji EST.Veliki profesionalci ,dobri i simpatični ljudi koji osim tehničkih usluga daju i duhovnu nadogradnju.Velika mi je čast bila upoznati Dragana,Miloąa i Ninu koji su uticali na to da gravitacija ima manju silu djelovanja na mene.

"
Adis Cingic, Sarajevo