Bacite pogled odozgo na prelepu zemlju ispred vas! Imate priliku da osvojite najviše vrhove Srbije i da vidite kako izgleda Pogled s neba! Povedite ekipu na vikend ture opuštanja po najlepšim krajevima naše zemlje. Ajmo u šetnju do vrha ! :)

MTB – Zlatibor – Vodice

Trajanje: 3 dana / 2 noćenja

Mountain biking kroz neopisive predele.

Polazak: Vikendi, petak - nedelja

Opis avanture

zlatibor mtb

Naša baza se nalazi u vikend naselju Vodice, na nekih 11km od centra Zlatibora gde je i najlepši deo ove planine. Daleko od urbanog dela. Imamo više opcija a za prvi dan (subotu) vam spremamo možda jednu od najlepših tura po Zapadnoj Srbiji. Obilazak manastira Uvac i Dubrava, put nas vodi preko malog Tornika, kroz sela Šainovce i Ribnica do ski centra Tornik gde je jedini deo asfalta.Odatle pravimo luk i uključujemo se na makadamski put koji pravo vodi ka Dubravi a desno ka manastiru Uvac. Po povratku se možemo upustiti u avanturu i preko sela Stublo i Dobroselica doći do Vodica (put je znatno kraći ali ima i mesta gde se bajk mora gurati).

tornik zlatibor mtb

U nedelju obilazimo Zlatiborsku prašumu – Murtenicu.Put nas vodi preko Borove glave u najšumovitiji deo ove planine.Naša ruta ide do vrha Brijač odakle posle izlazimo na visoravni koje gledaju ka Mučnju.Povratak je preko Belih voda i Ljubiša gde nas čeka prevoj blizu vrha Čigote a iznad mesta zvanog „Boškova voda“.

jezero, greben Čigote i Tornik

Plan Puta

Okupljanje u petak u 17h na parkingu BG Arene

Organizacija

Organizacija  obuhvata:

– usluge vodiča

– pun pansion sa noćenjem (petak vecera – nedelja rucak)

– prevoz kombijem

Organizacija ne obuhvata:

– individualne troškove

Oprema koju preporučujemo:   

1. Bidoni sa vodom 2-3l

2. Rezervne unutrašnje gume I alat

3. Gore-tex jakna (ili nešto nepromočivo u slučaju pljuskova)

4. Kaciga

5. Čarape – termo + obične

6. Rukavice (polar)

7. Peškir i pribor za higijenu

8. Naočare za Sunce

Napomena: Precizniji dogovor sledi ukoliko ste zainteresovani, moguće su  I promene tura, off road vožnje..

Utisci

Nisam ni mogao zamisliti sta sam propustao do sad i kakva prirodna bogatstva mi posedujemo. Svakom ljubitelju prirode, avanturisti i sportisti savetujem – EST Adventure Srbija tim! Zaviricete u skrivene i ne-komercijalne ture po svim delovima Srbije!

Nikola Eror

MTB i Trek tura – Zlatibor

Razglednica Zlatibora na nekih 11km od centra gde je i najlepsi deo ove planine.

Od Srbije to Tibeta

Pogeldajte nas poslednji video “Trka Rikši” sa ekspedicije Tibet MTB Expedition !

klikni da gledas na Youtube-u


Mapa lokacija:Utisci sa putovanja

"

U ekspedicijama EST-a sam uzivao i stekao jako dobre prijatelje, sa kojima se vidjam i odrzavam prijateljstvo.Mnogo sam dozivio i naucio na dvije ekspedicije sa Extreme summit team-om,cijenim nacin na koji Dragan radi ovaj posao, njegovo poznavanje tajni Himalaja ulijeva sigurnost svakom clanu ekspedicije i moje je primjecivanje da je on sposoban voditi do vrha i covjeka sa skromnijim planinarskim predispozicijama.EST suradnike rado preporucujem svim svojim kolegama koji bi zeljeli da se iskusaju u izazovima visokog gorja.

"
Zdenko Maric, Mostar, Hercegovina

"

Dragana i njegove ekstremiste otkrio sam nekako odvec kasno. Vec tridesetak godina hodim po planinama (nije to samo vazduh vec i duh), ali nikada mnogo dalje od Durmitora i Prokletija, te nikad vise od Olimpa. Dugo nisam ni pomišljao da mogu i dalje i više, dok nisam otkrio Dragana koji zna put i u dalj i u vis i krenuo sa šezdeset i nekoliko, zasad samo na Himalaje, Ande, Atlas. Zvuči nezavršeno zar ne?

"
Verica Mrdak i Stevan Kordic, Beograd

"

Imao sam sreću da budem član tri ekspedicije :  Island peak, Aconcagua i Cho oyu u organizaciji EST.Veliki profesionalci ,dobri i simpatični ljudi koji osim tehničkih usluga daju i duhovnu nadogradnju.Velika mi je čast bila upoznati Dragana,Miloąa i Ninu koji su uticali na to da gravitacija ima manju silu djelovanja na mene.

"
Adis Cingic, Sarajevo