Bacite pogled odozgo na prelepu zemlju ispred vas! Imate priliku da osvojite najviše vrhove Srbije i da vidite kako izgleda Pogled s neba! Povedite ekipu na vikend ture opuštanja po najlepšim krajevima naše zemlje. Ajmo u šetnju do vrha ! :)

Veliki pogled – Beljanica

Trajanje: 1 Dan

Pešačenje po predivnoj prašumi.

Polazak: Vikend - subota ili nedelja

Opis avanture

Beljanica

Područje oko planine Beljanice je najveće prostranstvo u Srbiji sa svojih 2500 kvadratnih kilometara potpuno nenaseljene teritorije. Raznovrsnost prirode i ogromnost ovog prostora je gotovo nesaglediva, i potpuno apstraktna za gradskog čoveka. Vrh Beljanice je jedan od najprostranijih i najlepših vrhova sa koga se pruža pogled na veliki deo centralne Srbije.

Beljanica hiking

Najviši vrh planine je 1339m. Kraški sastav je uzrokovao prisustvo mnogobrojnih vrtača, jama, uvala i pećina. Centralna visoravan je uglavnom gola, a padine su pokrivene bukovim i hrastovim šumama koje su povremeno i prašumskog tipa. Najlepši vodopadi i vrela nalaze se na Beljanici. Čuveni ribnjak i restoran sa kalifornijskom pastrmkom, nedaleko od vodopada Lisine je tu da učini užitak još većim u odmoru od šetnje, planinarenja i obilaska svih atrakcija ovoga kraja.

 

Plan Puta

Subota ili nedelja: Polazak iz Beograda u 7h ispred železničke stanice kod plave lokomotive.

10:30h Obilazak vodopada i uspon na vrh Beljanice. U popodnevnim satima  slobodne aktivnosti.   Polazak za Beograd u večernjim satima.

Organizacija

Organizacija obuhvata:

Usluge vodiča

Organizacija ne obuhvata:

Gorivo / Putne troškove

Individualne troškove

Za uspon obući i poneti :   patike ili planinarske cipele, frotirske ili obične čarape (plus rezervne),  majica sa kratkim ili dugim rukavima (plus rezervna),  tanka jakna (nepromočiva) sa kapuljačom, kišna kabanica, dukserica od polara ili gornji deo trenerke, udobne  pantalone, kapa za zaštitu od sunca, naočare, kremu za sunčanje.  Po želji poneti slatkiše, grickalice i osvežavajuće napitke, a litar ipo vode obavezno. I naravno mali ranac koji će nam udobno stajati na leđima, a nikako veliku torbu ili još gore kesu u rukama za rezervne stvari.

Za zimske uslove:  Planinarske cipele, toplija jakna, pantalone ispod kojih se preporučuje termo veš, kapa (vunena ili polar), rukavice, kamašne, termo čarape, kišna kabanica, krema za sunčanje.

Napomena:

–        Postoji mogućnost grupnog prevoza – iznajmljivanja mini busa.

Utisci

Beljanica photo galerija

Područje oko planine Beljanice je najveće prostranstvo u Srbiji sa svojih 2500 kvadratnih kilometara potpuno nenaseljene teritorije. Priroda i gromnost ovog prostora je gotovo nesaglediva, i potpuno apstraktna za gradskog čoveka.

Od Srbije to Tibeta

Pogeldajte nas poslednji video “Trka Rikši” sa ekspedicije Tibet MTB Expedition !

klikni da gledas na Youtube-u


Mapa lokacija:Utisci sa putovanja

"

U ekspedicijama EST-a sam uzivao i stekao jako dobre prijatelje, sa kojima se vidjam i odrzavam prijateljstvo.Mnogo sam dozivio i naucio na dvije ekspedicije sa Extreme summit team-om,cijenim nacin na koji Dragan radi ovaj posao, njegovo poznavanje tajni Himalaja ulijeva sigurnost svakom clanu ekspedicije i moje je primjecivanje da je on sposoban voditi do vrha i covjeka sa skromnijim planinarskim predispozicijama.EST suradnike rado preporucujem svim svojim kolegama koji bi zeljeli da se iskusaju u izazovima visokog gorja.

"
Zdenko Maric, Mostar, Hercegovina

"

Dragana i njegove ekstremiste otkrio sam nekako odvec kasno. Vec tridesetak godina hodim po planinama (nije to samo vazduh vec i duh), ali nikada mnogo dalje od Durmitora i Prokletija, te nikad vise od Olimpa. Dugo nisam ni pomišljao da mogu i dalje i više, dok nisam otkrio Dragana koji zna put i u dalj i u vis i krenuo sa šezdeset i nekoliko, zasad samo na Himalaje, Ande, Atlas. Zvuči nezavršeno zar ne?

"
Verica Mrdak i Stevan Kordic, Beograd

"

Imao sam sreću da budem član tri ekspedicije :  Island peak, Aconcagua i Cho oyu u organizaciji EST.Veliki profesionalci ,dobri i simpatični ljudi koji osim tehničkih usluga daju i duhovnu nadogradnju.Velika mi je čast bila upoznati Dragana,Miloąa i Ninu koji su uticali na to da gravitacija ima manju silu djelovanja na mene.

"
Adis Cingic, Sarajevo