Pronadjite put koji će vam pokazati ceo beskrajni svet. Mesta iz mašte, filmova, knjiga i priča, daleki i mistični delovi ovog beskrajnog sveta su sada tu, na domak vaše ruke. Vi samo izaberite stranu sveta a mi ćemo vam pokazati put u avanture koje ćete prepričavati unucima. Ostavite vaš trag tamo gde mnogi nisu.

Peru/Bolivija trek

Trajanje: 16 dana

Uspon na Nevado Mateo (5150m), Pico Austria (5320m),H. Potosi (6080m)..

Polazak: 21.5.2023.

Opis avanture

Ekvador-Peru_uvod_1

Južna Amerika i Andi predstavljaju potpuno novi svet jer zaista pružaju puno raznovrsnosti čak i iskusnijim avanturistima. Pregršt jezera, vulkana, visokih planina, ali i istorijskog nasleđa i nasmejanih domaćina. Na ovoj turi ćete imati priliku da u petnaeastak dana doživite toliko toga što će Vam sigurno dati energiju za celu godinu, kao i želju da se ponovo vratite u ove krajeve. Obilazimo prelepe planine i glavne gradove Bolivije i Perua. Konstantno ćemo bti na visinama od 3000+ metara tako da ovi trekovi nisu baš laki i traže dobru pešačku kondiciju, ali je zadovoljstvo koje ćete doživeti neprocenjivo. Tokom treka imaćete priliku da popnete tri vrha 5000+ a ko želi može učestvovati u usponu na jedan vrh 6000+ u Boliviji.

Ekvador-Peru_uvod_2

Plan Puta

PLAN PUTA:

1.Dan   BEOGRAD – LIMA

Let  Beograd – Lima.

2.Dan LIMA

Doručak. Celodnevno razgledanje glavnog grada Perua. Istorijski deo centra grada, kao i najživopisnije delove Miraflores i Baranco. Večera, a zatim udobnim noćnim autobusom transfer do Huaraza.

3.Dan HUARAZ

Dolazak u jutarnjim časovima i smeštaj u hotelu. Obilazak grada sa vodičem. Povratak nazad u hotel, večera i noćenje.

4.Dan LAGUNA CHURUP

Ustajanje i rani doručak. Zatim privatnim transportom krećemo prema Llanganuco dolini; Prvo prolazimo kontrolni punkt na ulazu u park; nakon kratkog zaustavljanja idemo do Cebollapampa gde počinjemo Laguna Churup trek do 4500m; uspon traje oko 3h, a sama Laguna se nalazi ispod impresivnog vrha Chacraraju (6112m). Povratak nazad traje oko 2h, a zatim prevozom nazad za Huaraz.

5.Dan NEVADO MATEO (5150m)

Polazak oko 2 ujutru. Prevoz traje oko 2 sata najvišim tunelom na svetu, a zatim se kreće na sam uspon sa cca 4700m na vrh Nevado Mateo (5150m). Zanimljiv i ne previse naporan glečerski vrh. Povratak nazad za Huaraz.Transfer autobusom do Lime.

6. Dan HUARAZ – LIMA – CUSCO

Dolazak u  Limu, a zatim let za Cusco. Transfer sa aerodroma i smeštaj u hotelu. Nakon toga idemo u obilazak istorijskog dela grada, zatim večera i noćenje.

7.Dan CUSCO

Obilazak veoma živog dela grada po imenu San Blas. Smeštaj u hotelu, večera i noćenje.

8.Dan  CUSKO – MACHU PICCHU – CUSCO

Nakon ranog doručka, transfer do Ollantaytambo gde su odakle nastavljamo vozom do Aguas Calientes. Nakon dolaska počinjemo uspon ka Machu Picchu prelepom udolinom, i nakon nešto više od sat vremena uspona dolazimo do ulaza u dugo čekani i prelepi Machu Picchu. Uživamo u nestvarnom okruženju i obilazimo Kapiju Sunca, Glavni Trg, Hram Kondora…Povratak laganim tempom nazad za Aguas Calientes gde se nakon ručka ukrcavamo na voz nazad za Kusko.

9. Dan CUSCO

Doručak.Dan za obilazak najvažnijih znamenitosti grada.Večera.Noćenje.

10. Dan VINICUNCA

Polazak iz Kuska rano ujutru oko 4h. Doručkujemo na samom polasku treka na cca 4400m, a zatim krećemo prelepom dolinom gde se upoznajemo sa lokalnim stanovništvom i uživamo u prijatnom treku posmatrajući lame i okolne vrhove. Nakon 3 sata stižemo na najvišu tačku treka (oko 5080m) odakle uživamo u pogledu na nestvarnu Vinikunku (Planina boje Duge), kao i na sveti vrh Ausangate. Povratak nazad laganim tempom, a zatim nas čeka i tradicionalni ručak koji su nam spremili gostoljubivi domaćini. Povratak organizovanim prevozom u popodnevnim časovima i slobodno vreme za razgledanje grada. Noćnim autobusom iz Kuska krećemo ka jezeru Titikaka, Puno.

11. Dan CUSCO – LA PAZ

Doručak.Transfer do aerodroma.Let Cusco –  La paz traje oko 1h. Dolazak u La Paz i transfer do hotela. Popodne obilazak grada sa vodičem.Večera.Noćenje.

 

12.Dan LA PAZ – PICO AUSTRIA

Trek i uspon na Pico Austria (5320m) Odličan trek sa neverovatnim prizorima koji će biti priprema za najbitniji uspon koji sledi.

A) Trek grupa 

13.Dan  LA PAZ – UYUNI

Doručak. Celodnevni izlet do Chakaltaya (5380m) uz obilazak Mesečeve doline.U večernjim satima povratak u La Paz. Večera. Noćenje.

14. Dan  TITICACA JEZERO & COPACABANA

Doručak. Celodnevni izlet do čuvenog Titicaca jezera , obilazak ostrva Sunca i Copacabane.Imaćete priliku da vidite tradicionalan način gradnje domova i čamaca od trske.U večernjim satima povratak u La Paz. Večera. Noćenje.

B) Climbing grupa

13.Dan LA PAZ – HUAYNA POTOSI

Polazak ujutru iz La Paza organizovanim prevozom. Krećemo na uspon do visinskog kampa “Campo Alto”, koji se nalazi na 5000 metara. Trasa je dobro obeležena i vodi nas do glečera gde ćemo postaviti naše šatore i nakon kratke pauze proveravamo našu opremu. Jedemo rano i odmaramo kako bi što svežiji krenuli na uspon narednog dana.

14.Dan HUAYANA POTOSI (6080m)

Nakon vrlo ranog doručka (oko ponoći) počinjemo uspon preko glečera istočnom stranom do tačke Pala. Nastavljamo sve do vrha Huayna Potosi (6080 metara) za šta nam treba oko šest sati uspona. Uživamo na vrhu sa prekrasnim panoramskim pogledom na Ande i izlazećeg sunca na istoku. Nakon nekog vremena počinjemo silazak do kampa “Campo Alto”, a zatim i do baze gde nas čekaju vozila koja nas voze natrag u La Paz.

15.Dan LA PAZ – BOGOTA
Nakon doručka , transfer do aerodroma i let za Bogotu. Celodnevni obilazak glavnog grada Kolumbije.Uveče nastavak puta za Beograd.

16.Dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd.

Organizacija

Ukupni troškovi ekspedicije: 2680 EUR

Organizacija obuhvata:

-avio prevoz na relaciji Beograd –  Lima – Beograd
-avio prevoz na relaciji Lima – Cusco
-avio prevoz na relaciji Cusco – La Paz
-avio prevoz na relaciji La Paz – Bogota
-sve aerodromske takse
-transferi minibusom aerodrom – hotel – aerodrom u La Pazu, Cuscu i Limi
-autobuski prevoz na svim relacijama u Boliviji&Peru
-transport Cusco – Machu Picchu – Cusco (voz)
-smeštaj u hotelima 3* prema programu , u 1/2 sobama, polu pansion
-ture u Huarazu /  Laguna Churup & Nevado Mateo / vodič & polupansion
-ture u Boliviji / Pico Austria, Titicaca jezero, Copacabana i Chakaltaya 
-jednodnevna tura Vinicunca
-Ulaznice za Machu Picchu & Nacionalne parkove
– UIAA vodič na usponu prema programu
-sve dozvole i takse u Bolivija&Peru

Organizacija ne obuhvata:

– viza za Bolivija&Peru / samo za zemlje kojima je neophodna viza
– međunarodno zdravstveno osiguranje
– lični troškovi
– Dvodnevni uspon na Huayana Potosi (6080m) / 180 USD 
(U cenu uračunata dozvola, transfer, noćenje u domu, hrana,vodič i oprema:dereze, cepin, pojas,uže,karabineri, žimar i goretex kombinezon)

Vodič: Bojan Marić , Extreme Summit Team / UIAA vodič
           Do sada 100% izlaznost na vrhove koji se penju tokom ove ture.

Napomena: Prilikom prijavljivanja na mail info@extremesummitteam.com poslati planinarsku biografiju, planinarsku člansku karticu i pasoš.

Uslovi plaćanja i otkazivanja:
Da bi se ekspedicija realizovala potrebno je minimum 6 članova ekspedicije.
Prijave najkasnije do 90 dana pre polazak na ekspediciju.

Uslovi plaćanja:
– 10% od ukupnog iznosa pri prijavljivanju za ekspediciju / non refundable
– 40% od ukupnog iznosa 60 dana pre polaska na ekspediciju
– 50% od ukupnog iznosa 30 dana pre polaska na ekspediciju

U slučaju otkazivanja učešća u ekspediciji od strane člana ekspedicije:
– Ukoliko je otkaz 60 i više dana pred polazak vraća se 90% uplaćenog novca
– Ukoliko je otkaz 30-59 dana pred polazak vraća se 50% uplaćenog novca
– Ukoliko je otkaz do 29 dana pred polazak nema povraćaja uplaćenog novca

U slučaju otkazivanja ekspedicije zbog nedovoljnog broja prijavljenih, krajnji rok za obaveštenje o otkazu je 45 dana pre datuma polaska.
U tom slučaju vraća se sav uplaćeni novac osim depozita za rezervaciju avio karata.

Oprema koju preporučujemo:

1. Ranac 30l-40l
2. Putna torba za ostatak stvari / ostaje u hotelu dok ste na treku
3. Pantalone za trekking (keper ili sl.) x 2
4. Gore-tex jakna (ili nešto nepromočivo)
5. Cipele za planinarenje
6. Čarape – termo + obične
7. Majice pamučne x 5
8. Aktivni veš (Base layer)
9. Vunena kapa (ili polar)
10. Šešir (zaštita od Sunca)
11. Dukserica od Polara
12. Rukavice
13. Peškir i pribor za higijenu
14. Naočare za Sunce
15. Čeona lampa
16. Termos od 1l x 2
17. Lekovi, vitamin…
18. Toalet papir, krema za sunčanje SPF 50 , krema za usne
19. Trek štapovi

Dodatne informacije na info@extremesummitteam.com

Utisci

Peru/Bolivija trek photo galerija

Južna Amerika i Andi predstavljaju potpuno novi svet jer zaista pružaju puno raznovrsnosti čak i iskusnijim avanturistima. Pregršt jezera, vulkana, visokih planina, ali i istorijskog nasleđa i nasmejanih domaćina.

Od Srbije to Tibeta

Pogeldajte nas poslednji video “Trka Rikši” sa ekspedicije Tibet MTB Expedition !

klikni da gledas na Youtube-u


Mapa lokacijaOvo je mapa avantura po Svetu

Pogledaj kuda se sve krecemo po zemlji !
Klikni na oznacena mesta da vidis detalje i ponudu za tu regiju.

Utisci sa putovanja

"

U ekspedicijama EST-a sam uzivao i stekao jako dobre prijatelje, sa kojima se vidjam i odrzavam prijateljstvo.Mnogo sam dozivio i naucio na dvije ekspedicije sa Extreme summit team-om,cijenim nacin na koji Dragan radi ovaj posao, njegovo poznavanje tajni Himalaja ulijeva sigurnost svakom clanu ekspedicije i moje je primjecivanje da je on sposoban voditi do vrha i covjeka sa skromnijim planinarskim predispozicijama.EST suradnike rado preporucujem svim svojim kolegama koji bi zeljeli da se iskusaju u izazovima visokog gorja.

"
Zdenko Maric, Mostar, Hercegovina

"

Dragana i njegove ekstremiste otkrio sam nekako odvec kasno. Vec tridesetak godina hodim po planinama (nije to samo vazduh vec i duh), ali nikada mnogo dalje od Durmitora i Prokletija, te nikad vise od Olimpa. Dugo nisam ni pomišljao da mogu i dalje i više, dok nisam otkrio Dragana koji zna put i u dalj i u vis i krenuo sa šezdeset i nekoliko, zasad samo na Himalaje, Ande, Atlas. Zvuči nezavršeno zar ne?

"
Verica Mrdak i Stevan Kordic, Beograd

"

Imao sam sreću da budem član tri ekspedicije :  Island peak, Aconcagua i Cho oyu u organizaciji EST.Veliki profesionalci ,dobri i simpatični ljudi koji osim tehničkih usluga daju i duhovnu nadogradnju.Velika mi je čast bila upoznati Dragana,Miloąa i Ninu koji su uticali na to da gravitacija ima manju silu djelovanja na mene.

"
Adis Cingic, Sarajevo