Pronadjite put koji će vam pokazati ceo beskrajni svet. Mesta iz mašte, filmova, knjiga i priča, daleki i mistični delovi ovog beskrajnog sveta su sada tu, na domak vaše ruke. Vi samo izaberite stranu sveta a mi ćemo vam pokazati put u avanture koje ćete prepričavati unucima. Ostavite vaš trag tamo gde mnogi nisu.

Island Trek

Trajanje: 8 dana

Trek na Islandu / Secret lagoon, Gullfoss vodopad, Kerid krater...

Polazak: 25.5.2025.

Opis avanture

Island je nordijska ostrvska država koju definiše dramatični landscape sa vulkanima, gejzirima, vrelim izvorima i poljima lave.Ogromni glečeri zaštićeni su u Nacionalnim parkovima Vatnajökull i Snæfellsjökull. Većina stanovništva živi u glavnom gradu Reykjaviku u kome se nalaze Nacionalni i Saga muzej u kojima možete videti istoriju Vikinga. Tokom našeg putovanja obilazimo sve najveće atrakcije na Islandu: Secret lagoon, Gullfoss vodopad, Kerid krater, glečer Solheimajokull, Dyrholaey Black & Reynisfjar plaža, kanjon Fjadjargljfur, nacionali park Vatnajokull, Jokulsarlon Glacier Lagoon…Pored atraktivnog treka obilazimo i Reykjavik na kraju ovog putovanja.

Plan Puta

PLAN PUTA:

1.Dan BEOGRAD –  FRANKFURT – REYKJAVIK

Okupljanje na aerodromu “Nikola Tesla” u 04.00h. Poletanje iz Beograda za Frankfurt u 06.00h, potom nastavak putovanja i dolazak u Reykjavik u 12.50h. Transfer do hotela i smeštaj. Razgledanje grada, poseta Hallgrimskirkja crkvi koja predstavlja zaštitni znak Reykjavika, šetnja simpatičnim ulicama grada do  statue Sun Voyager koja se nalazi na obali. Noćenje.

2.Dan GOLDEN CIRCLE TURA

Polazak na Golden Circle turu nakon doručka. Prva stanica nam je gejzir Stokkur, obilazak, fotografisanje prelepih gejzira gde voda izbija i do 25m sa temperaturom oko 120c, nakon toga odlazak do Gullfoss vodopada , koji impresionaira svojom veličinom . Poseta  i kupanje u Secret Lagoon Hot Spring, interesantog zbog ruralnog izgleda. Nakon toga poseta farmi paradajza Fridheimer, prezentacija i degustacija, moguć ručak po želji. Sledi poseta vulkanskog kartera Kerid Crater sa jezerom. Povratak za Reykjavik, 260km  oko 4h vožnje.Noćenje.

Obroci: doručak

3.Dan REYKJAVIK – VIK

Nakon doručka, pakovanje i polazak prema gradiću Vik gde ćemo provesti naredna dva noćenja .Poseta vodopada Seljandfoss, Gljufrabui  i Skogafoss ,  poseta predivnom gleceru Solheimajokull gde ćemo imati trek turu sa obezbeđenom opremom (dobija se kompletna oprema dereze, slem, cepin) . Odlazak do aviona DC3 na pustoj plazi , fantastičan za fotografisanje sa  pesacenjem do njega 7km oko 2h tamo i  nazad. Poseta Dyrholaey Black sand beach plaze i odlazak u smeštaj u Vik 200km 3h vožnje. Noćenje.

Obroci: doručak

4.Dan  VIK

Doručak. Obilazak atraktivnih crnih plaža Reynisfjara (karakteristična po bazaltnim stenama Reynisdrangar ( crni vulkanski pesak) povratak u smestaj, slobodno popodne za razgledanje grada . Sve je u blizini nije potrebno puno vremena, mali predah od predhodnih aktivnosti .Noćenje.

Obroci: doručak

5.Dan  VIK – HOF

Doručak. Nastavak puta prema Hof-u, Poseta kanjonu Fjadjargljfur. Nastavak puta prema Nacionalnom park Vatnajokull. Poseta vodopadima Svratifoss (bazaltne stene ),trek nekih 1h, gde nastavljamo pešačenje po netaknutoj prirodi do vidikovca iznad glečera Skaftaefll. Nakon toga nastavak  puta prema Hof-u gde se smeštamo u hotel 160km 2.3h vožnje. Noćenje.

Obroci: doručak

6.Dan  HOF

Doručak. Poseta glečeru Jokulsarlon Glacier Lagoon prelep  glečer , gde se odvaljuju komadi leda i plutaju (tu uzimamo brod koji plovi tim zalivom, tačnije amfibija, 30 – 40 min) . Nakon toga Super Jeep Tura po glečeru fakultativno (polazak u 14 h, obavezna najava unapred zbog bookiranja). Povratak u hotel,noćenje.

Obroci: doručak

7. Dan HOF – REYKJAVIK

Doručak. Povratak u Reykjavik 350km (oko 4h) odlazak u Blue Lagoon i kupanje u termalnim bazenima.Smeštaj u hotel, noćenje.

Obroci: doručak

8. Dan REYKJAVIK – FRANKFURT – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme za kupovinu suvenira, pripreme za povratak i let za Beograd u 14:15h.Dolazak u Beograd u 23.25h.

Obroci: doručak

Organizacija

Troškovi avanture  po osobi: 2250 €

Organizacija avanture obuhvata:

-avio karte na relaciji  Beograd – Reykjavik– Beograd
-sve aerodromske takse
-transferi minibusom aerodrom – hotel – aerodrom
-minibus prevoz na svim relacijama u Islandu
– izlet: Solheimajokull Glacier tura sa opremom za hodanje po glečeru
– ulaznice: Secret Lagoon kupanje, Kerid krater, farma Fridheimer, Jokulsarlon Glacier
  Lagoon vožnja brodom/amfibija.
-smeštaj u  hotelu 3* u Reykjaviku i Viku, u 1/2 sobama,  usluga noćenje sa doručkom
-smeštaj u  hotelu 3* u Hofu, u 1/2 sobama,  usluga noćenje sa doručkom
-usluge profesionalnog vodiča na treku prema programu

Organizacija avanture ne obuhvata:

-ulaz u toranj Hallgrimskirkja crkve , 7 eur po osobi
-ručak u farmi paradajza Fridheimer , od 20 do 40 eur po osobi
-super Jeep Tura po glečeru /fakultativno 145,50 eur po osobi, trajanje 3-4 h
-blue Lagoon kupanje / ulaznica od 66 do 85 eura
-međunarodno zdravstveno osiguranje
-lični troškovi

Napomena:  Doplata za hotele 4* na Islandu tokom treka je 430 eura.

Prilikom prijavljivanja na mail info@extrremesummitteam.com treba poslati:

skeniranu prvu stranicu pasoša
skenirano putno osiguranje

Uslovi plaćanja i otkazivanja:

Prijave najkasnije do 90 dana pre polazak na ekspediciju.

Uslovi plaćanja:

– 10% od ukupnog iznosa pri prijavljivanju za ekspediciju

– 40% od ukupnog iznosa 60 dana pre polaska na ekspediciju

– 50% od ukupnog iznosa 30 dana pre polaska na ekspediciju

U slučaju otkazivanja učešća u ekspediciji od strane člana ekspedicije:

– Ukoliko je otkaz 45 i više dana pred polazak vraća se 100% uplaćenog novca

– Ukoliko je otkaz 30-44 dana pred polazak vraća se 50% uplaćenog novca

– Ukoliko je otkaz 29 dana pred polazak nema povraćaja novca

U slučaju otkazivanja ekspedicije zbog nedovoljnog broja prijavljenih, krajnji rok za obaveštenje o otkazu je 45 dana pre datuma polaska.

U tom slučaju vraća se sav uplaćeni novac osim depozita za rezervaciju avio karata.

Vizni režim:

Republika Island je članica Šengenskog sporazuma, ali nije članica EU. Nosiocima biometrijskih pasoša R.Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava. Zahtevi za vize se mogu podneti preko Ambasade Danske u Beogradu. Detaljnije informacije se mogu naći na sajtu Icelandic Directorate of Immigration – www.utl.is

Za putovanje na Island postoji obaveza posedovanja polise zdravstvenog osiguranja.Dokaz o vakcinaciji nije potreban.

Oprema koju preporučujemo:

Ranac 30l-40l
Putna torba za ostatak stvari / ostaje u hotelu dok ste na treku
Pantalone za trekking (keper ili sl.) x 2
Gore-tex jakna (ili nešto nepromočivo)
Cipele za planinarenje
Čarape – termo + obične
Majice pamučne x 5
Aktivni veš (Base layer)
Vunena kapa (ili polar)
Šešir (zaštita od Sunca)
Dukserica od Polara
Rukavice
Pribor za higijenu
Naočare za Sunce
Čeona lampa
Termos od 1l x 2
Lekovi, vitamini…
Krema za sunčanje SPF 30 , krema za usne
Trek štapovi

Prijave i više informacija na  info@extremesummitteam.com

Utisci

ISLAND TREK

Island je nordijska ostrvska država koju definiše dramatični landscape sa vulkanima, gejzirima, vrelim izvorima i poljima lave.

Od Srbije to Tibeta

Pogeldajte nas poslednji video “Trka Rikši” sa ekspedicije Tibet MTB Expedition !

klikni da gledas na Youtube-u


Mapa lokacijaOvo je mapa avantura po Svetu

Pogledaj kuda se sve krecemo po zemlji !
Klikni na oznacena mesta da vidis detalje i ponudu za tu regiju.

Utisci sa putovanja

"

U ekspedicijama EST-a sam uzivao i stekao jako dobre prijatelje, sa kojima se vidjam i odrzavam prijateljstvo.Mnogo sam dozivio i naucio na dvije ekspedicije sa Extreme summit team-om,cijenim nacin na koji Dragan radi ovaj posao, njegovo poznavanje tajni Himalaja ulijeva sigurnost svakom clanu ekspedicije i moje je primjecivanje da je on sposoban voditi do vrha i covjeka sa skromnijim planinarskim predispozicijama.EST suradnike rado preporucujem svim svojim kolegama koji bi zeljeli da se iskusaju u izazovima visokog gorja.

"
Zdenko Maric, Mostar, Hercegovina

"

Dragana i njegove ekstremiste otkrio sam nekako odvec kasno. Vec tridesetak godina hodim po planinama (nije to samo vazduh vec i duh), ali nikada mnogo dalje od Durmitora i Prokletija, te nikad vise od Olimpa. Dugo nisam ni pomišljao da mogu i dalje i više, dok nisam otkrio Dragana koji zna put i u dalj i u vis i krenuo sa šezdeset i nekoliko, zasad samo na Himalaje, Ande, Atlas. Zvuči nezavršeno zar ne?

"
Verica Mrdak i Stevan Kordic, Beograd

"

Imao sam sreću da budem član tri ekspedicije :  Island peak, Aconcagua i Cho oyu u organizaciji EST.Veliki profesionalci ,dobri i simpatični ljudi koji osim tehničkih usluga daju i duhovnu nadogradnju.Velika mi je čast bila upoznati Dragana,Miloąa i Ninu koji su uticali na to da gravitacija ima manju silu djelovanja na mene.

"
Adis Cingic, Sarajevo