Arhiva vesti

Ovo je arhiva svih nasih vesti i clanaka, sa ekspedicija, avantura i desavanja. Izaberite mesec i godinu da bi vam se otovorili clanci iz tog perioda. Pogledajte dnevnike sa avantura, fantasticne slike kao i poneki video.

16 нов

2007

posted by:

Extreme Summit Team

0

Komentara

< Nazad na arhivu 2007 godine

Ama Dablam ’08 – dnevnik ekspedicije

A sada spektakl!!
Momci su sišli u bazni kamp. Dok ih još drma adrenalin pokušaće da vam opišu uspon na Ama Dablam.
Koliko vidim, veseli su i raspoloženi, a što je najvažnije raspituju se za Chang (alkoholno piće od pirinča!). Sutra napuštamo bazu i spuštamo se u Namče Bazar. Tamo nas čeka moj prijatelj Dawa, koji je odnegde nabavio pet litara crnog vina!! Kaže, ovakav uspeh mora da se proslavi!! Valjda ćemo preživeti :-)

 

Vođa ekspedicije
Dragan Jaćimović

Evo da i ja koju napisem, red bi bio, jer ipak sam i ja prisustvovao usponu. Bilo je teško ko i uvijek , jer da nije ne bih ovo ni pisao, jer vjerovatno ne bih ni došao ovamo. Što bi Sejo reko “ ti se voliš patit , isto ko i ja “ . Vidi se sve na slikama, osim profinjenih mirisova koji samo okorjeli alpinisti mogu prepoznati i shvatiti da je to normalno. Toliko od mene za sada.

Član ekspedicije
Haris Kalajdžisalihović

Da života iman dva sad bi sebi oba da. Preživijo sam noć u C2 koja je bila prava ludnica ljudi su jaukali povraćali cvilili cilu noć. Ali kad stigneš u bazu i popijes malo changa sve se muke zaborave a tek nakon par dana ti dođe u glavu koji si pothvat u životu napravija. BOGU HVALA !

Član ekspedicije
Šime Grdović

Nisam htio, majke mi! Šta ćeš, izgleda da se od sudbine ne može pobjeci :-) Pričat ćemo kad se vratim. Inače, uspon je bio dosta naporan, a imao sam i dosta vremena da razmišljam o svemu u besanim noćima na C2 i C3. Što je najvažnije, sišli smo živi i zdravi (relativno). Jedva čekamo da se vratimo kući. Ama Dablam je jedno veliko iskustvo i ne može se opisati u jednom izvještaju. Svima hvala na podršci i nadamo se da smo opravdali vaše povjerenje.

P.S.  Na vrhu su bile zastave zone2000, No Limit, NPA, a u snijegu pise Gaga +Arlet.

Član ekspedicije
Kenan Muftić

 

Još je rano da pišemo o utiscima, emocije nam još luduju po glavi, za prvi izveštaj ovo je jedno ogromno lepo ali teško iskustvo, samo bih još dodao veliku zahvalnicu našem Šerpasu Lakpi .

Toliko za sad UZDRAVLJE!

Član ekspedicije
Nikola Đurić