Bacite pogled odozgo na prelepu zemlju ispred vas! Imate priliku da osvojite najviše vrhove Srbije i da vidite kako izgleda Pogled s neba! Povedite ekipu na vikend ture opuštanja po najlepšim krajevima naše zemlje. Ajmo u šetnju do vrha ! :)

Omiš Adventure

Trajanje: 4 dana

4 in 1 / Canyoning, Rafting, Kayaking & Via Ferrata

Polazak: 28.4. - 2.5.2023

Opis avanture

Grad Omiš je proglašen na najbolju adventure destinaciju u Evropi za 2018 godinu. Nigde na tako malom prostoru i u takvom prirodnom okruženju ne postoje bolji uslovi za canyoning, rafting, kayaking, trekking i via ferrata climbing. Pored toga tu je kvalitetna dalmatinska hrana i vino, pa je ugodjaj na vrhunskom nivou. Mi smo odlučili da vas za prvomajske praznike povedemo na ovu avanturu, a za smeštaj smo odabrali luksuzne camping kuće na samoj plaži. Svakoga dana nakon aktivnosti imaćemo priliku da obidjemo neku od atraktivnih lokacija: stari grad Omiš, trvdjavu Fortica, Dioklecijanovu palatu i druge istorijske spomenike u okolini.

Plan Puta

PLAN AVANTURE

Dan 1 

Prevoz na relaciji Beograd – Omiš.Smeštaj u luksuzno opremljenim kućicama na plaži
http://bungalow-eco-mobile-homes-galeb-omis.omis.hotels-split-dalmatia.com/en/. Na samoj peščanoj plaži nalazi se igralište za decu. Svaka kuća ima terasu.Zajednička večera u kampu.

Dan 2 

Doručak. Transfer do ulaska u kanjon Cetine (25 minuta). Opremanje i kratka obuka, a zatim silazak niz jedan od najatraktivnijih kanjona u regionu. Nakon izlaska iz kanjona čeka nas prevoz do našeg smeštaja. Popodne imamo slobodno vreme za obilazak starog grada Omiša. Uveče, zajednička večera uz zalazak sunca na plaži.

Dan 3 

Doručak. Transfer do početka raftinga na reci Cetini (15min). Opremanje i kratka obuka. Spust niz reku Cetinu sa skiperima. Nakon raftinga i krećeg odmora uskačemo u kajake i nastavljamo do ušća Cetine u more. Stižemo na plažu gde nam je smeštaj.Večera.Noćenje.

Dan 4 

Doručak.Ko želi može da proba via ferratu koja vodi od Omiša pa sve do srednjevekovnog grada Fortica. Ferrata ima ocenu težine 2B, što znači da je prilagodjena svim rekreativcima i deci starijoj od 8 godina.Uspon ferratom do tvrdjave i povratak je oko 3h.Transfer do smeštaja (10min). Pakovanje ličnih stvari i povratak kući.

Organizacija

Ukupni troškovi iznose:

325 € / smeštaj u kući za 4 osobe / 2 odvojene sobe + dnevni boravak
355 € / smeštaj u kući za 2 osobe

Organizacijom obuhvaćeno:

Smeštaj luksuznim kamp kućama / polupansion / doručak+večera / 3 noćenja
Svi transferi do/od aktivnosti po programu
Oprema za canyoning / neopren odelo&čarape, šlem,pojas, uže itd…
Oprema za rafting / čamac, vesla, prsluci, neoprene odela, šlemovi itd…
Oprema za kayaking / čamac, vesla, odelo itd…
Oprema za Via Ferate (pojas, karabineri,ferrata set, šlem…)
Sve takse, osiguranje i dozvole
Licencirani vodiči za sve aktivnosti za sva 4 dana

Organizacijom nije obuhvaćeno:

Privatno zdravstveno osiguranje
Prevoz Beograd – Omiš – Beograd

Postoji opcija i da angažujemo kombi 8+1 sa vozačem.
U tom slučaju svi koji idu kombijem dele troškove prevoza.

Vodiči:

– Dragan Jaćimović
– Bojan Marić
– Vladimir Kekez

Prijave najkasnije do 1.4.2021.g. isključivo na mail: info@extremesummitteam.com

Utisci

Omiš Adventure – galerija

Grad Omiš je proglašen na najbolju adventure destinaciju u Evropi za 2018 godinu. Nigde na tako malom prostoru i u takvom prirodnom okruženju ne postoje bolji uslovi za canyoning, rafting, kayaking, trekking i via ferrata climbing.

Od Srbije to Tibeta

Pogeldajte nas poslednji video “Trka Rikši” sa ekspedicije Tibet MTB Expedition !

klikni da gledas na Youtube-u


Mapa lokacija:Utisci sa putovanja

"

U ekspedicijama EST-a sam uzivao i stekao jako dobre prijatelje, sa kojima se vidjam i odrzavam prijateljstvo.Mnogo sam dozivio i naucio na dvije ekspedicije sa Extreme summit team-om,cijenim nacin na koji Dragan radi ovaj posao, njegovo poznavanje tajni Himalaja ulijeva sigurnost svakom clanu ekspedicije i moje je primjecivanje da je on sposoban voditi do vrha i covjeka sa skromnijim planinarskim predispozicijama.EST suradnike rado preporucujem svim svojim kolegama koji bi zeljeli da se iskusaju u izazovima visokog gorja.

"
Zdenko Maric, Mostar, Hercegovina

"

Dragana i njegove ekstremiste otkrio sam nekako odvec kasno. Vec tridesetak godina hodim po planinama (nije to samo vazduh vec i duh), ali nikada mnogo dalje od Durmitora i Prokletija, te nikad vise od Olimpa. Dugo nisam ni pomišljao da mogu i dalje i više, dok nisam otkrio Dragana koji zna put i u dalj i u vis i krenuo sa šezdeset i nekoliko, zasad samo na Himalaje, Ande, Atlas. Zvuči nezavršeno zar ne?

"
Verica Mrdak i Stevan Kordic, Beograd

"

Imao sam sreću da budem član tri ekspedicije :  Island peak, Aconcagua i Cho oyu u organizaciji EST.Veliki profesionalci ,dobri i simpatični ljudi koji osim tehničkih usluga daju i duhovnu nadogradnju.Velika mi je čast bila upoznati Dragana,Miloąa i Ninu koji su uticali na to da gravitacija ima manju silu djelovanja na mene.

"
Adis Cingic, Sarajevo