Bacite pogled odozgo na prelepu zemlju ispred vas! Imate priliku da osvojite najviše vrhove Srbije i da vidite kako izgleda Pogled s neba! Povedite ekipu na vikend ture opuštanja po najlepšim krajevima naše zemlje. Ajmo u šetnju do vrha ! :)

Beljanica (1339m)

Trajanje: 2 dana

Uspon na Beljanicu, vodopad Lisine i manastir Manasija

Polazak: maj / oktobar

Opis avanture

Vodimo vas na planinu Beljanicu (1399 mnv), lepoticu istočne Srbije. U okviru naše avanture popećemo se na najviši vrh Beljanice, spavati u šatoru pored logorske vatre, i naučiti kako se postavlja kamp. Potom ćemo  obići čuveni vodopad Lisine i na kraju posetiti manastir Manasiju. U ovoj dvodnevnoj avanturi, imaćete prilike da se osetite kako pravi avanturista, postavljajući naše šatore i uživajući u zvezdanom nebu.

Plan Puta

Program:
Dan I:
Transfer od Beograda do Lisina :07.30-10.00
Priprema za uspon i uspon na Beljanicu: 10.00-17.00
Priprema kampa:17.00-18.30
Smeštaj, i večera uz logorsku vatru:18.30- 21.00
Noćenje

Dan II:
Doručak: 08.00-09.00
Silazak do vodopada Lisine : 09.00-12.00
Obilazak vodopada i pauza:  12.00-13.00
Obilazak manastira Manasija: 13.30-14.30
Polazak za Beograd, pauza za ručak:14.30-18.30

Organizacija

Ukupni troškovi: 60 €

Organizacijom obuhvaćeno:
– Prevoz Beograd – Lisine – Beograd
– Licencirani UIAA vodič / prevoz, ishrana i smeštaj
– Kompletna oprema za camping
– Večera uz logorsku vatru

Organizacijom nije obuhvaćeno:
-Osiguranje
-Ishrana

Oprema:Poneti sa sobom mali ranac do 30l u kojem treba da imate bar 2l vode, neki energetski bar ili sušeno i koštunjavo voće. Trek  pantalone,  trek cipele , aktivni veš rukava, polar dukserica, jakna, naočare , kapa, kao i letnju vreću za spavanje.EST obezbedjuje šatore i podmetače na naduvavanje.

Prijave na info@extremesummitteam.com 

Prilikom prijavljivanja poslati planinarsku biografiju i scan planinarske kartice, a najkasnije 4 dana do početka akcije.

NAPOMENA: Vodič zadržava pravo da ne povede na turu sve koji nemaju adekvatnu obuću i odeću za trek, odgovarajuće osiguranje,  kao i plaćenju članarinu za tekuću godinu. Ova tura ima ukupno oko 6km pešačenja i ukupnu visinsku razliku od 300 uspona i isto toliko silaska .

 

 

Utisci

Beljanica – galerija

Uspon na Beljanicu, obilazak vodopada Lisine, poseta Resavskoj pećini

Od Srbije to Tibeta

Pogeldajte nas poslednji video “Trka Rikši” sa ekspedicije Tibet MTB Expedition !

klikni da gledas na Youtube-u


Mapa lokacija:Utisci sa putovanja

"

U ekspedicijama EST-a sam uzivao i stekao jako dobre prijatelje, sa kojima se vidjam i odrzavam prijateljstvo.Mnogo sam dozivio i naucio na dvije ekspedicije sa Extreme summit team-om,cijenim nacin na koji Dragan radi ovaj posao, njegovo poznavanje tajni Himalaja ulijeva sigurnost svakom clanu ekspedicije i moje je primjecivanje da je on sposoban voditi do vrha i covjeka sa skromnijim planinarskim predispozicijama.EST suradnike rado preporucujem svim svojim kolegama koji bi zeljeli da se iskusaju u izazovima visokog gorja.

"
Zdenko Maric, Mostar, Hercegovina

"

Dragana i njegove ekstremiste otkrio sam nekako odvec kasno. Vec tridesetak godina hodim po planinama (nije to samo vazduh vec i duh), ali nikada mnogo dalje od Durmitora i Prokletija, te nikad vise od Olimpa. Dugo nisam ni pomišljao da mogu i dalje i više, dok nisam otkrio Dragana koji zna put i u dalj i u vis i krenuo sa šezdeset i nekoliko, zasad samo na Himalaje, Ande, Atlas. Zvuči nezavršeno zar ne?

"
Verica Mrdak i Stevan Kordic, Beograd

"

Imao sam sreću da budem član tri ekspedicije :  Island peak, Aconcagua i Cho oyu u organizaciji EST.Veliki profesionalci ,dobri i simpatični ljudi koji osim tehničkih usluga daju i duhovnu nadogradnju.Velika mi je čast bila upoznati Dragana,Miloąa i Ninu koji su uticali na to da gravitacija ima manju silu djelovanja na mene.

"
Adis Cingic, Sarajevo