Pronadjite put koji će vam pokazati ceo beskrajni svet. Mesta iz mašte, filmova, knjiga i priča, daleki i mistični delovi ovog beskrajnog sveta su sada tu, na domak vaše ruke. Vi samo izaberite stranu sveta a mi ćemo vam pokazati put u avanture koje ćete prepričavati unucima. Ostavite vaš trag tamo gde mnogi nisu.

Patagonija trek

Trajanje: 12 dana

Trek u Patagoniji kroz Čile i Argentinu

Polazak: 24.2.2025 & 5.3.2025

Opis avanture

Patagonija

Patagonija! Na samom kraju sveta, ali samo geografski gledano na karti, dok po svojoj lepoti i jedinstvenosti slobodno može biti smeštena na jedno od prvih mesta. Oblast na samom jugu Argentine i Čilea predstavlja predivan miks tirkiznih jezera, izuzetno upečatljivih vrhova i divlje vegetacije sa veoma zanimiljivim životinjskim svetom, a dom je i najpoznatijeg glečera na svetu. Takođe ćete imati priliku da posetite Buenos Aires, glavni grad Argentine koji se nalazi na prelepoj lokaciji i koji obiliuje zanimljivostima. Na ovoj turi imaćete prilike da iskusite sve ovo, a da bi uživanje bilo potpuno, potrebno je imati dobru pešačku kondiciju, ali zadovoljstvo koje ćete doživeti na samom kraju sveta biće vam zasigurno nešto što ćete pamtiti do kraja života!

Plan Puta

PLAN PUTA:

 

1.Dan BEOGRAD – BUENOS AIRES  

Let Beograd – Buenos Aires.Okupljanje na aerodromu “Nikola Tesla” u 12.00h.

2.Dan  BUENOS AIRES

Dolazak u Buenos Aires u 8.40h.Transfer do hotela. Obilazak jednog od najlepših gradova na južnoj hemisferi.Čuvena luka Boka, tango na svakom koraku, stari grad na La plati, avenija 9. de Julio sa svojim obeliskom, glavni trg Plaza de Mayo, ogromni parkovi, vrhunski restorani i još bolje vino:) Sve na jednom mestu.Večera.Noćenje.

3.Dan BUENOS AIRES – EL CALAFATE – PERITO MORENO

Ranim jutarnjim letom krećemo za za El Calafate.Transfer do hotela i smeštaj. Krećemo na obilazak impozantnog glečara Perito Moreno. Moguće krstarenje jezerom u dogovoru sa vodičem ili hodanje po glečeru sa derezama. Povratak za El Calafate.Noćenje.

4.Dan EL CHALTEN

Doručak. Transfer za El Chalten.Smeštaj u hotelu.Danas sa vašim vodičem idete na trek do vodopada Chorrillo del Salto. Trek traje oko 3h. Povratak u El Chalten.Noćenje.

5. Dan CERRO TORRE

Polazak u istraživanje Patagonije. Trek do Lagune Torre, odakle se pruža pogled na jedan od najupečatljivih vrhova – Cerro Torre. Uživamo na obali jezera, a zatim se vraćamo nazad za El Chalten. Slobodno vreme.Noćenje.

6. Dan ESTANCIA BONANZA

Doručak. Odlazak na jedan od najlepših estancia u Patagoniji. Transfer od hotela do ranča. Priprema za jahanje konja na ranču sa vodičem. Staza vodi pored reke i okolnih potoka sa nezaboravnim pogledom na Fitzroy.Povratak na ranč, gde nam ljubazni domaćini pripremaju ručak.Transfer do hotela. Popodne ko želi može da krene na via feratu. Ferata je srednje težine, a na njoj se nalazi i viseći most, kao i zip line. Na feratu mogu da krenu osobe starije od 10 godina.Noćenje.

7.Dan  FITZ ROY

Doručak. Trek do jezera u podnožju najvišeg vrha Patagonije – Fitz Roy (3359m), Lagune de los Tres. Ovo je nešto zahtevnija tura i sam trek do jezera traje oko 4h. Tirkizno jezero u kombinaciji sa dominantnim vrhovima vas neće ostaviti ravnodušnim. Inače, ceo masiv Fitz Roy-a je iskorišćen kao logo robne marke “Patagonia” tako da ako je neko u posedu nekog od njihovih proizvoda moći će da se uveri u to na licu mesta. Povratak nazad za El Chalten. Noćenje.

8 Dan RAFTING RIO DE LAS VUELTAS

Doručak. Rafting na glečerskoj reci Las Vueltas. Transfer do reke, kretka edukacija i zaduživanje opreme. Rafting traje ukupno 3h, a dozvoljen je za sve starije od 12 godina. Nakon raftinga povratak u hotel. Popodne slobodno vreme. Noćenje.

9. Dan LAGO AZUL, LAGO DIABLO & GLACIER CAGLIERO

Doručak. Transfer do polazne tačke današnjeg treka.Staza počinje kod centra za posetioce i kreće prema laguni Diablo. Trek ide uz reku Diablo prelazeći dolinu prekrivenu autohtonom šumom sa prekrasnim pogledom na Fitz Roy. Nakon otprilike dva i po sata hoda i prelaska nekoliko visećih mostova, izlazimo iz šume na otvoren teren.Sa lagune se pruža pogled na glečer Cagliero.Na samoj laguni nalazi se planinarski dom Puesto Cagliero. Povratak u dolinu reke Diablo.Transfer do El Chaltena.Noćenje.

10 .  EL CALAFATE

Doručak. Transfer za El Calafate. Smeštaj u hotelu.Ovaj dan možemo da iskoristimo kako bi smo obišli lokalni ranč gde možete krenuti na vožnju kvadovima. Za one koji su više za neku naporniju aktivnost postoje i lepe MTB ture.Noćenje.

11.Dan  EL CALAFATE – BUENOS AIRES

Doručak. Transfer do aerodroma. Let El Calafate – Buenos Aires. Transfer do hotela. Slobodan dan za obilazak muzeja, gradskih parkova, čuvenih gradskih četvrti i kupovinu suvenira.Večera.Noćenje.

12.Dan  BUENOS AIRES

Doručak.Transfer do aerodroma.Polazak za Frankfurt  u 17.50h.

13.Dan  BEOGRAD

Dolazak u Beograd u 23.40h.

 

Organizacija

Ukupni troškovi ekspedicije: 2850 EUR

Organizacija obuhvata:

-avio karte na relaciji  Beograd – Buenos Aires – Beograd
-avio karte na relaciji  Buenos Aires – El Calafate – Buenos Aires
-sve aerodromske takse
-transferi minibusom aerodrom – hotel – aerodrom
-autobuski prevoz na svim relacijama u Argentini
-jednodnevni izleti Perito Moreno, Fitzroy i Cerro Torre
-jednodnevni izleti Chorrillo del Salto, laguna Diablo i Glacier Cagliero
– izlet na estancia Bonanza/ jahanje konja i ručak
– rafting na Rio de Las Vueltas
-ulaznice za Nacionalne parkove, laguna Diablo & Perito Moreno
-smeštaj u  hotelu u Buenos Airesu , u 1/2 sobama,  polupansion
-smeštaj u hotelima i hostelima  tokom treka u 1/2 sobama, noćenje sa doručkom
-sve dozvole, ulaznice i takse u Argentini
-usluge profesionalnog vodiča na treku prema programu

Organizacija ne obuhvata:

– viza za Argentinu / samo za zemlje kojima je neophodna viza
– međunarodno zdravstveno osiguranje
– vožnja kvadova, MTB i via ferata / fakultativni izleti

Napomena: Prilikom prijavljivanja na mail info@extremesummitteam.com poslati planinarsku biografiju, planinarsku člansku karticu i pasoš.Na ovu avanturu mogu da se prijave svi koji su u stanju da u našim planinama prepešače 15-20km sa 1000m uspona i koji redovno upražnjavaju neki aerobni sport (trčanje, bicikl…).

Uslovi plaćanja i otkazivanja:

Prijave najkasnije do 90 dana pre polazak na ekspediciju.
Uslovi plaćanja:
– 10% od ukupnog iznosa pri prijavljivanju za ekspediciju
– 40% od ukupnog iznosa 60 dana pre polaska na ekspediciju
– 50% od ukupnog iznosa 30 dana pre polaska na ekspediciju

U slučaju otkazivanja učešća u ekspediciji od strane člana ekspedicije:

– Ukoliko je otkaz 45 i više dana pred polazak vraća se 100% uplaćenog novca
– Ukoliko je otkaz 30-44 dana pred polazak vraća se 50% uplaćenog novca
– Ukoliko je otkaz 29 dana i manje pred polazak nema povraćaja uplaćenog novca

U slučaju otkazivanja ekspedicije zbog nedovoljnog broja prijavljenih, krajnji rok za obaveštenje o otkazu je 45 dana pre datuma polaska.

U tom slučaju vraća se sav uplaćeni novac osim depozita za rezervaciju avio karata.

Oprema koju preporučujemo:

1. Ranac 30l-40l
2. Putna torba za ostatak stvari / ostaje u hotelu dok ste na treku
3. Pantalone za trekking (keper ili sl.) x 2
4. Gore-tex jakna (ili nešto nepromočivo)
5. Cipele za planinarenje
6. Čarape – termo + obične
7. Majice pamučne x 5
8. Aktivni veš (Base layer)
9. Vunena kapa (ili polar)
10. Šešir (zaštita od Sunca)
11. Dukserica od Polara
12. Rukavice
13. Peškir i pribor za higijenu
14. Naočare za Sunce
15. Čeona lampa
16. Termos od 1l x 2
17. Lekovi, vitamin…
18. Toalet papir, krema za sunčanje SPF 50 , krema za usne
19. Trek štapovi

Dodatne informacije na info@extremesummitteam.com

Utisci

Patagonija trek photo galerija

Patagonija! Oblast na samom jugu Argentine i Čilea predstavlja predivan i jedinstven miks tirkiznih jezera, izuzetno upečatljivih vrhova i divlje vegetacije sa veoma zanimiljivim životinjskim svetom.

Od Srbije to Tibeta

Pogeldajte nas poslednji video “Trka Rikši” sa ekspedicije Tibet MTB Expedition !

klikni da gledas na Youtube-u


Mapa lokacijaOvo je mapa avantura po Svetu

Pogledaj kuda se sve krecemo po zemlji !
Klikni na oznacena mesta da vidis detalje i ponudu za tu regiju.

Utisci sa putovanja

"

U ekspedicijama EST-a sam uzivao i stekao jako dobre prijatelje, sa kojima se vidjam i odrzavam prijateljstvo.Mnogo sam dozivio i naucio na dvije ekspedicije sa Extreme summit team-om,cijenim nacin na koji Dragan radi ovaj posao, njegovo poznavanje tajni Himalaja ulijeva sigurnost svakom clanu ekspedicije i moje je primjecivanje da je on sposoban voditi do vrha i covjeka sa skromnijim planinarskim predispozicijama.EST suradnike rado preporucujem svim svojim kolegama koji bi zeljeli da se iskusaju u izazovima visokog gorja.

"
Zdenko Maric, Mostar, Hercegovina

"

Dragana i njegove ekstremiste otkrio sam nekako odvec kasno. Vec tridesetak godina hodim po planinama (nije to samo vazduh vec i duh), ali nikada mnogo dalje od Durmitora i Prokletija, te nikad vise od Olimpa. Dugo nisam ni pomišljao da mogu i dalje i više, dok nisam otkrio Dragana koji zna put i u dalj i u vis i krenuo sa šezdeset i nekoliko, zasad samo na Himalaje, Ande, Atlas. Zvuči nezavršeno zar ne?

"
Verica Mrdak i Stevan Kordic, Beograd

"

Imao sam sreću da budem član tri ekspedicije :  Island peak, Aconcagua i Cho oyu u organizaciji EST.Veliki profesionalci ,dobri i simpatični ljudi koji osim tehničkih usluga daju i duhovnu nadogradnju.Velika mi je čast bila upoznati Dragana,Miloąa i Ninu koji su uticali na to da gravitacija ima manju silu djelovanja na mene.

"
Adis Cingic, Sarajevo