Pronadjite put koji će vam pokazati ceo beskrajni svet. Mesta iz mašte, filmova, knjiga i priča, daleki i mistični delovi ovog beskrajnog sveta su sada tu, na domak vaše ruke. Vi samo izaberite stranu sveta a mi ćemo vam pokazati put u avanture koje ćete prepričavati unucima. Ostavite vaš trag tamo gde mnogi nisu.

Patagonija trek

Trajanje: 12 dana

Trek u Patagoniji kroz Čile i Argentinu

Polazak: 5.2.2025

Opis avanture

Patagonija

Patagonija! Na samom kraju sveta, ali samo geografski gledano na karti, dok po svojoj lepoti i jedinstvenosti slobodno može biti smeštena na jedno od prvih mesta. Oblast na samom jugu Argentine i Čilea predstavlja predivan miks tirkiznih jezera, izuzetno upečatljivih vrhova i divlje vegetacije sa veoma zanimiljivim životinjskim svetom, a dom je i najpoznatijeg glečera na svetu. Takođe ćete imati priliku da posetite Buenos Aires, glavni grad Argentine koji se nalazi na prelepoj lokaciji i koji obiliuje zanimljivostima. Na ovoj turi imaćete prilike da iskusite sve ovo, a da bi uživanje bilo potpuno, potrebno je imati dobru pešačku kondiciju, ali zadovoljstvo koje ćete doživeti na samom kraju sveta biće vam zasigurno nešto što ćete pamtiti do kraja života!

Plan Puta

PLAN PUTA:

1.Dan BEOGRAD –  RIM – BUENOS AIRES   

Let Beograd – Buenos Aires.Okupljanje na aerodromu “Nikola Tesla” u 10.30h.

2.Dan  BUENOS AIRES

Dolazak u Buenos Aires u 8.40h.Transfer do hotela. Obilazak jednog od najlepših gradova na južnoj hemisferi.Čuvena luka Boka, tango na svakom koraku, stari grad na La plati, avenija 9. de Julio sa svojim obeliskom, glavni trg Plaza de Mayo, ogromni parkovi, vrhunski restorani i još bolje vino:) Sve na jednom mestu.Večera.Noćenje.

3.Dan BUENOS AIRES – EL CALAFATE – PERITO MORENO

Ranim jutarnjim letom krećemo za za El Calafate.Transfer do hotela i smeštaj. Krećemo na obilazak impozantnog glečara Perito Moreno. Moguće krstarenje jezerom u dogovoru sa vodičem ili hodanje po glečeru sa derezama. Povratak za El Calafate.Noćenje.

4.Dan  EL CHALTEN – CERRO TORRE

Doručak. Transfer za El Chalten.Smeštaj u hotelu.Polazak u istraživanje argentinskog dela Patagonije. Lagani trek u trajanju od 3-4 sata do Lagune Torre, odakle se pruža pogled na jedan od najupečatljivih i najtežih vrhova – Cerro Torre. Uživamo na obali jezera, a zatim se vraćamo nazad za El Chalten. Slobodno vreme.Noćenje.

5.Dan  FITZ ROY

Doručak. Trek do jezera u podnožju najvišeg vrha Patagonije – Fitz Roy (3359m), Lagune de los Tres. Ovo je nešto zahtevnija tura i sam trek do jezera traje oko 4h. Tirkizno jezero u kombinaciji sa dominantnim vrhovima vas neće ostaviti ravnodušnim. Inače, ceo masiv Fitz Roy-a je iskorišćen kao logo robne marke “Patagonia” tako da ako je neko u posedu nekog od njihovih proizvoda moći će da se uveri u to na licu mesta. Povratak nazad za El Chalten. Noćenje.

6.Dan  EL CHALTEN – EL CALAFATE

Doručak. Transfer za El Calafate. Smeštaj u hotelu.Ovaj dan možemo da iskoristimo kako bi smo obišli lokalni ranč gde možete krenuti na jahanje ili vožnju kvadovima. Za one koji su više za neku naporniju aktivnost postoje i lepe MTB ture.Noćenje.

7 .EL CALAFATE – PUERTO NATALES

Doručak. Transfer za Puerto Natales.Ulazak u Chile. Smeštaj u hotelu. Odmor i relaksacija posle puta.Obilazak grada. Noćenje

8. Dan TORRES DEL PAINE – MIRADOR DEL TORRES

Za sam kraj treka ostavili smo najprepoznatljiviji simbol parka i mesto gde ćete zasigurno ostati bez daha. Nakon doručka, krećemo busom za Tores del Paine, a zatim i na sam uspon i posle laganih sat ipo uspona, stižemo do planinarskog doma gde pravimo kratku pauzu. Nastavljamo uspon primećujući kondore koji nas nadleću. Završni deo uspona je i najizazovniji, ali nagrada  koja nas čeka na samom vrhu je neverovatna. Pogled koji će vam se pružiti sa tačke Mirador del Torres zasigurno ćete večno pamtiti. Povratak nazad do kampa, odakle se ukrcavamo na autobus i vraćamo nazad za Puerto Natales.Noćenje.

Napomena: Ovaj dan ko ne želi na trek može da krene na jednodnevni izlet do Punta Arenas, gde se onda ukrcavamo na brod koji vozi do ostrva u Magelanovom moreuzu kako bi smo videli Kraljevske pingvine.Povratak u hotel u večernjim satima.

9.Dan TREK JEZERO PEHO  & ISLA MAGELANES 

Napomena: Ovaj dan ko ne želi na trek može da krene na fakultativni izlet do Punta Arenas, gde se onda ukrcavamo na brod koji vozi do ostrva u Magelanovom moreuzu kako bi smo videli Kraljevske pingvine.Povratak u hotel u večernjim satima.Noćenje

10.Dan  PUERTO NATALES – EL CALAFATE – BUENOS AIRES 

Doručak .Transfer za El Calafate. Popodnevni let za Buenos Aires. Transfer do hotela.Smeštaj u hotelu u Buenos Airesu.Večera. Noćenje.

11.Dan  BUENOS AIRES

Doručak. Dan za obilazak muzeja, gredskih parkova, luke Boca, čuvenih gradskih četvrti, a uveče odlazak na tango!Večera.Noćenje.

12.Dan  BUENOS AIRES

Doručak.Transfer do aerodroma.Polazak za Rim  u 13.45h.

13.Dan  BEOGRAD 

Dolazak u Beograd u 11.00h.

Organizacija

Ukupni troškovi ekspedicije: 2850 EUR

Organizacija obuhvata:

-avio karte na relaciji  Beograd – Buenos Aires – Beograd
-avio karte na relaciji  Buenos Aires – El Calafate – Buenos Aires
-sve aerodromske takse
-transferi minibusom aerodrom – hotel – aerodrom
-autobuski prevoz na svim relacijama u Čile&Argentina
-Jednodnevni izleti Perito Moreno, Mirador del Torres, Fitzroy&Cerro Torre
-ulaz u Nacionalne parkove “Torres del Paine” i  “Los Glaciares”
-smeštaj u  hotelu u Buenos Airesu , u 1/2 sobama,  polupansion
-smeštaj u hotelima i hostelima  tokom treka u 1/2 sobama, noćenje sa doručkom
-sve dozvole, ulaznice i takse u Čile&Argentina
-usluge profesionalnog vodiča na treku prema programu

Organizacija ne obuhvata:

– viza za Čile&Argentina / samo za zemlje kojima je neophodna viza
– međunarodno zdravstveno osiguranje
– Izlet do Punta Arenas , a zatim brodom na ostrvo sa pingvinima / fakultativni izlet

Napomena: Prilikom prijavljivanja na mail info@extremesummitteam.com poslati planinarsku biografiju, planinarsku člansku karticu i pasoš.Na ovu avanturu mogu da se prijave svi koji su u stanju da u našim planinama prepešače 15-20km sa 1000m uspona i koji redovno upražnjavaju neki aerobni sport (trčanje, bicikl…).

Uslovi plaćanja i otkazivanja:

Prijave najkasnije do 90 dana pre polazak na ekspediciju.
Uslovi plaćanja:
– 10% od ukupnog iznosa pri prijavljivanju za ekspediciju
– 40% od ukupnog iznosa 60 dana pre polaska na ekspediciju
– 50% od ukupnog iznosa 30 dana pre polaska na ekspediciju

U slučaju otkazivanja učešća u ekspediciji od strane člana ekspedicije:

– Ukoliko je otkaz 45 i više dana pred polazak vraća se 100% uplaćenog novca
– Ukoliko je otkaz 30-44 dana pred polazak vraća se 50% uplaćenog novca
– Ukoliko je otkaz 29 dana i manje pred polazak nema povraćaja uplaćenog novca

U slučaju otkazivanja ekspedicije zbog nedovoljnog broja prijavljenih, krajnji rok za obaveštenje o otkazu je 45 dana pre datuma polaska.

U tom slučaju vraća se sav uplaćeni novac osim depozita za rezervaciju avio karata.

Oprema koju preporučujemo:

1. Ranac 30l-40l
2. Putna torba za ostatak stvari / ostaje u hotelu dok ste na treku
3. Pantalone za trekking (keper ili sl.) x 2
4. Gore-tex jakna (ili nešto nepromočivo)
5. Cipele za planinarenje
6. Čarape – termo + obične
7. Majice pamučne x 5
8. Aktivni veš (Base layer)
9. Vunena kapa (ili polar)
10. Šešir (zaštita od Sunca)
11. Dukserica od Polara
12. Rukavice
13. Peškir i pribor za higijenu
14. Naočare za Sunce
15. Čeona lampa
16. Termos od 1l x 2
17. Lekovi, vitamin…
18. Toalet papir, krema za sunčanje SPF 50 , krema za usne
19. Trek štapovi

Dodatne informacije na info@extremesummitteam.com

Utisci

Patagonija trek photo galerija

Patagonija! Oblast na samom jugu Argentine i Čilea predstavlja predivan i jedinstven miks tirkiznih jezera, izuzetno upečatljivih vrhova i divlje vegetacije sa veoma zanimiljivim životinjskim svetom.

Od Srbije to Tibeta

Pogeldajte nas poslednji video “Trka Rikši” sa ekspedicije Tibet MTB Expedition !

klikni da gledas na Youtube-u


Mapa lokacijaOvo je mapa avantura po Svetu

Pogledaj kuda se sve krecemo po zemlji !
Klikni na oznacena mesta da vidis detalje i ponudu za tu regiju.

Utisci sa putovanja

"

U ekspedicijama EST-a sam uzivao i stekao jako dobre prijatelje, sa kojima se vidjam i odrzavam prijateljstvo.Mnogo sam dozivio i naucio na dvije ekspedicije sa Extreme summit team-om,cijenim nacin na koji Dragan radi ovaj posao, njegovo poznavanje tajni Himalaja ulijeva sigurnost svakom clanu ekspedicije i moje je primjecivanje da je on sposoban voditi do vrha i covjeka sa skromnijim planinarskim predispozicijama.EST suradnike rado preporucujem svim svojim kolegama koji bi zeljeli da se iskusaju u izazovima visokog gorja.

"
Zdenko Maric, Mostar, Hercegovina

"

Dragana i njegove ekstremiste otkrio sam nekako odvec kasno. Vec tridesetak godina hodim po planinama (nije to samo vazduh vec i duh), ali nikada mnogo dalje od Durmitora i Prokletija, te nikad vise od Olimpa. Dugo nisam ni pomišljao da mogu i dalje i više, dok nisam otkrio Dragana koji zna put i u dalj i u vis i krenuo sa šezdeset i nekoliko, zasad samo na Himalaje, Ande, Atlas. Zvuči nezavršeno zar ne?

"
Verica Mrdak i Stevan Kordic, Beograd

"

Imao sam sreću da budem član tri ekspedicije :  Island peak, Aconcagua i Cho oyu u organizaciji EST.Veliki profesionalci ,dobri i simpatični ljudi koji osim tehničkih usluga daju i duhovnu nadogradnju.Velika mi je čast bila upoznati Dragana,Miloąa i Ninu koji su uticali na to da gravitacija ima manju silu djelovanja na mene.

"
Adis Cingic, Sarajevo