Bacite pogled odozgo na prelepu zemlju ispred vas! Imate priliku da osvojite najviše vrhove Srbije i da vidite kako izgleda Pogled s neba! Povedite ekipu na vikend ture opuštanja po najlepšim krajevima naše zemlje. Ajmo u šetnju do vrha ! :)

Olimp (2981m) & Meteori

Trajanje: 3 dana

Uspon na najviši vrh Balkana

Polazak: septembar

Opis avanture

Nestvarna kombinacija visoke planine i morskih obala. Na skoro 3.000 metara (2981 nmv), nalazi se najviši vrh Olimpa, Mitikas. Uz vodiča, započećemo dvodnevni uspon na Olimp. Usponom do doma na 2.100 metara, završavamo prvi dan uspona i spremamo se za završnicu sledećeg dana. I sve to, pritom znajući da nas nakon silaska sa vrha, čekaju tople obale mora, na kojima ćemo povratiti svu svoju snagu. U povratku nas čeka obilazak Meteora, manastira Sveti Stefan i Veliki Meteori.

Plan Puta

Program:

Dan I:
Transfer od Beograda do Katerinija, pauza i kupanje: 04.00-12.00
Transfer ka Prioniju:12.00-15.30
Uspon do 2.100 metara, do doma A :15.45-19.00
Odmor i noćenje

Dan II:
Uspon na Mitikas i silaz do Prionija: 05.00-14.00
Transfer od Prionija do Kalambake: 14.00-18.30.00
Slobodno vreme i noćenje: 18.30.-..

Dan III:
Doručak:08.00-09.00
Obilazak manastira Veliki Meteori i Sveti Stefan:09.00-11.00
Transfer ka Nei Poriju i odmor na plaži:11.00-15-00
Ručak i transfer ka Beogradu:15.30-24.00

Organizacija

Ukupni troškovi: 240 €

Organizacijom obuhvaćeno:

– Prevoz Beograd – Prioni – Meteori – Klambaka – Beograd
– Licencirani UIAA vodič / prevoz, ishrana i smeštaj
– Smeštaj na bazi polupansiona

Organizacijom nije obuhvaćeno:

-Osiguranje
-lična oprema
-ostali lični troškovi

Oprema: Poneti sa sobom mali ranac do 30l u kojem treba da imate bar 2l vode, neki energetski bar ili sušeno i koštunjavo voće.Zatim vreća za spavanje ili samo posteljina, trek pantalone, duboke trek cipele (nepromočive), trek štapovi, aktivni veš dugih rukava, polar dukserica, nepromočiva jacana (soft shell), naočare za sunce + krema za sunčanje.

Prijave na info@extremesummitteam.com 

Prilikom prijavljivanja poslati kraću planinarsku biografiju, scan planinarske kartice i scan potpisane izjave o rizicima i preuzimanju odgovornosti.

NAPOMENA: Vodič zadržava pravo da ne povede na turu sve koji nemaju adekvatnu obuću i odeću za trek, kao i plaćenju članarinu za tekuću godinu. Ova tura ima ukupno oko 30km pešačenja i ukupnu visinsku razliku od 1600m uspona i isto toliko silaska raspoređenih u 3 dana.

 

Utisci

Olimp & meteori – galerija

Nestvarna kombinacija visoke planine i morskih obala. Na skoro 3.000 metara (2981 nmv), nalazi se najviši vrh Olimpa, Mitikas. Uz vodiča, započećemo dvodnevni uspon na Olimp.

Od Srbije to Tibeta

Pogeldajte nas poslednji video “Trka Rikši” sa ekspedicije Tibet MTB Expedition !

klikni da gledas na Youtube-u


Mapa lokacija:Utisci sa putovanja

"

U ekspedicijama EST-a sam uzivao i stekao jako dobre prijatelje, sa kojima se vidjam i odrzavam prijateljstvo.Mnogo sam dozivio i naucio na dvije ekspedicije sa Extreme summit team-om,cijenim nacin na koji Dragan radi ovaj posao, njegovo poznavanje tajni Himalaja ulijeva sigurnost svakom clanu ekspedicije i moje je primjecivanje da je on sposoban voditi do vrha i covjeka sa skromnijim planinarskim predispozicijama.EST suradnike rado preporucujem svim svojim kolegama koji bi zeljeli da se iskusaju u izazovima visokog gorja.

"
Zdenko Maric, Mostar, Hercegovina

"

Dragana i njegove ekstremiste otkrio sam nekako odvec kasno. Vec tridesetak godina hodim po planinama (nije to samo vazduh vec i duh), ali nikada mnogo dalje od Durmitora i Prokletija, te nikad vise od Olimpa. Dugo nisam ni pomišljao da mogu i dalje i više, dok nisam otkrio Dragana koji zna put i u dalj i u vis i krenuo sa šezdeset i nekoliko, zasad samo na Himalaje, Ande, Atlas. Zvuči nezavršeno zar ne?

"
Verica Mrdak i Stevan Kordic, Beograd

"

Imao sam sreću da budem član tri ekspedicije :  Island peak, Aconcagua i Cho oyu u organizaciji EST.Veliki profesionalci ,dobri i simpatični ljudi koji osim tehničkih usluga daju i duhovnu nadogradnju.Velika mi je čast bila upoznati Dragana,Miloąa i Ninu koji su uticali na to da gravitacija ima manju silu djelovanja na mene.

"
Adis Cingic, Sarajevo