Bacite pogled odozgo na prelepu zemlju ispred vas! Imate priliku da osvojite najviše vrhove Srbije i da vidite kako izgleda Pogled s neba! Povedite ekipu na vikend ture opuštanja po najlepšim krajevima naše zemlje. Ajmo u šetnju do vrha ! :)

Durmitor / Bobotov kuk (2523m)

Trajanje: 3 dana

Uspon na najviši vrh Durmitora

Polazak: jul/avgust

Opis avanture

Nacionalni park Durmitor, sa svojim vrhovima, prevojima, gorskim jezerima, gustim četinarskim šumama, predstavlja jedan od najlepsih prirodnih celina u okruženju. U ovoj našoj avanturi, popećemo se na Bobotov kuk (2523mnv), najviši vrh Durmitora, obići ledenu pećinu, prošetati obalama Crnog jezera (ako vreme dozvoli i okupati). Sve to uz pomoć iskusnih vodiča, koji će objasniti kako se kreće po obezbeđenim stazama, gelenderima i planinskim prevojima.

Plan Puta

Program:

Dan I:
Transfer od Beograda do Žabljaka :17.00-24.00
Nocenje

Dan II:
7.00-8.00-Doručak
8.00-17.00- Priprema za uspon i uspon na Bobotov kuk
17.00-18.00-Odmor
18.00- večera i slobodno vreme

Dan III:
08.00-09.00 Doručak
09.00-12.00-Trek oko Crnog jezera
13.00-20.00-Povratak za Beograd

Organizacija

Ukupni troškovi: 140 eura

Organizacijom obuhvaćeno:
-Prevoz Beograd – Žabljak – Beograd
-Licencirani UIAA vodič / prevoz, smeštaj i ishrana
-Smeštaj na bazi polu pansiona u 1/2

Organizacijom nije obuhvaćeno:
-Osiguranje
-lična oprema
-ostali lični troškovi

Oprema: Poneti sa sobom mali ranac do 30l u kojem treba da imate bar 2l vode, neki energetski bar ili sušeno i koštunjavo voće, trek pantalone, duboke trek cipele , trek štapovi, aktivni veš dugih rukava, polar dukserica, nepromočiva jakna (soft shell), naočare za sunce + krema za sunčanje, šešir ili kačket.

Prilikom prijave navedite da li želite da idete sa kombijem 8+1 ili spostvenim autom.

Prijave na info@extremesummitteam.com 

Prilikom prijavljivanja poslati planinarsku biografiju i scan planinarske kartice najkasnije 4 dana do početka akcije.

Max broj planinara za ovu grupu je 12 + vodič.

NAPOMENA: Vodič zadržava pravo da ne povede na turu sve koji nemaju adekvatnu obuću i odeću za trek, kao i plaćenju članarinu za tekuću godinu. Ova tura nije za početnike i za one koji planinare a nisu u dobroj kondiciji.

 

 

Utisci

Durmitor – Bobotov kuk – galerija

Nacionalni park Durmitor, sa svojim vrhovima, prevojima, gorskim jezerima, gustim četinarskim šumama, predstavlja jedan od najlepsih prirodnih celina u okruženju. U ovoj našoj avanturi, popećemo se na Bobotov kuk (2522mnv), najviši vrh Durmitora.

Od Srbije to Tibeta

Pogeldajte nas poslednji video “Trka Rikši” sa ekspedicije Tibet MTB Expedition !

klikni da gledas na Youtube-u


Mapa lokacija:Utisci sa putovanja

"

U ekspedicijama EST-a sam uzivao i stekao jako dobre prijatelje, sa kojima se vidjam i odrzavam prijateljstvo.Mnogo sam dozivio i naucio na dvije ekspedicije sa Extreme summit team-om,cijenim nacin na koji Dragan radi ovaj posao, njegovo poznavanje tajni Himalaja ulijeva sigurnost svakom clanu ekspedicije i moje je primjecivanje da je on sposoban voditi do vrha i covjeka sa skromnijim planinarskim predispozicijama.EST suradnike rado preporucujem svim svojim kolegama koji bi zeljeli da se iskusaju u izazovima visokog gorja.

"
Zdenko Maric, Mostar, Hercegovina

"

Dragana i njegove ekstremiste otkrio sam nekako odvec kasno. Vec tridesetak godina hodim po planinama (nije to samo vazduh vec i duh), ali nikada mnogo dalje od Durmitora i Prokletija, te nikad vise od Olimpa. Dugo nisam ni pomišljao da mogu i dalje i više, dok nisam otkrio Dragana koji zna put i u dalj i u vis i krenuo sa šezdeset i nekoliko, zasad samo na Himalaje, Ande, Atlas. Zvuči nezavršeno zar ne?

"
Verica Mrdak i Stevan Kordic, Beograd

"

Imao sam sreću da budem član tri ekspedicije :  Island peak, Aconcagua i Cho oyu u organizaciji EST.Veliki profesionalci ,dobri i simpatični ljudi koji osim tehničkih usluga daju i duhovnu nadogradnju.Velika mi je čast bila upoznati Dragana,Miloąa i Ninu koji su uticali na to da gravitacija ima manju silu djelovanja na mene.

"
Adis Cingic, Sarajevo