Bacite pogled odozgo na prelepu zemlju ispred vas! Imate priliku da osvojite najviše vrhove Srbije i da vidite kako izgleda Pogled s neba! Povedite ekipu na vikend ture opuštanja po najlepšim krajevima naše zemlje. Ajmo u šetnju do vrha ! :)

Kanjon reke Vratne

Trajanje: 2 dana

Prerasti reke Vratne, Rajačke pimnice i vidikovci Dunava 

Polazak: maj/septembar

Opis avanture

Kanjon reke Vratne, Rajačke pimnice i vidikovci Dunava

Vodimo vas ispod 3 kamene duge, skrivenih lukova istočne Srbije, a sve to pod budnim okom pravoslavnog manastira iz 14. veka, koji stoji na ulazu u kanjon reke Vratne. Na svom toku, reka je uklesala kanjon, koji se odlikuje sa 3 kamena luka, visine i preko 40 metara, koji stoje kao kapije nekog drugog sveta. U stilu Indijane Džonsa krećemo se drevnim i zabačenim terenima, koje samo pravi avanturisti obilaze. U okviru nase vikend avanture obilazimo i Rajačke Pimnice, i uzivamo u degistaciji vina. Drugog dana se penjemo na Veliki Štrbac, odakle, kao kruna cele avantura, nam se pruža savršen pogled na Dunav.

Plan Puta

Program:
Dan I:
Transfer od Beograda do Vratne :07.00-11.00

11.00-15.30-Trek kroz kanjon avantura i obilazak manastira
16.00.-16.45 – odlazak u Rogoljske pimnice
16.45.-19.00 Obilazak vinarskog kraja I vinarija, degustacija vina
20.30-večera, kraj dana

Dan II:
8.00-9.00-Doručak
9.00-10.00- vožnja do podnožija vidikovaca
10.00-14.00-Trek do vidikovaca
15.00- Transfer za Beograd.

Organizacija

Ukupni troškovi: 70 €

Organizacijom obuhvaćeno:
-Prevoz Beograd – Negotin – Rajačke Pimnice – Vratna – Beograd
-Licencirani UIAA vodič / smeštaj, prevoz i ishrana
-Smeštaj na bazi polupansiona u 1/2

Organizacijom nije obuhvaćeno:
-Osiguranje
-lična oprema
-ostali lični troškovi

Oprema: Poneti sa sobom mali ranac do 30l u kojem treba da imate bar 1l vode, neki energetski bar ili sušeno i koštunjavo voće, Trek pantalone Duboke trek cipele (nepromočive), Trek štapovi, Aktivni veš dugih rukava, Polar dukserica, Naočare za sunce i krema za sunčanje

Prijave na info@extremesummitteam.com 

Prilikom prijavljivanja poslati planinarsku biografiju i scan planinarske kartice, najkasnije 4 dana do početka akcije.

NAPOMENA: Vodič zadržava pravo da ne povede na turu sve koji nemaju adekvatnu obuću i odeću za trek, kao i plaćenju članarinu za tekuću godinu. Ova tura ima ukupno oko 9km pešačenja koja je na momente  na nepripremljenoj stazi.

 

Utisci

Kanjon reke Vratne – galerija

Šetnja kanjonom reke Vratne, Rajačke pimnice, Vidikovci Dunava

Od Srbije to Tibeta

Pogeldajte nas poslednji video “Trka Rikši” sa ekspedicije Tibet MTB Expedition !

klikni da gledas na Youtube-u


Mapa lokacija:Utisci sa putovanja

"

U ekspedicijama EST-a sam uzivao i stekao jako dobre prijatelje, sa kojima se vidjam i odrzavam prijateljstvo.Mnogo sam dozivio i naucio na dvije ekspedicije sa Extreme summit team-om,cijenim nacin na koji Dragan radi ovaj posao, njegovo poznavanje tajni Himalaja ulijeva sigurnost svakom clanu ekspedicije i moje je primjecivanje da je on sposoban voditi do vrha i covjeka sa skromnijim planinarskim predispozicijama.EST suradnike rado preporucujem svim svojim kolegama koji bi zeljeli da se iskusaju u izazovima visokog gorja.

"
Zdenko Maric, Mostar, Hercegovina

"

Dragana i njegove ekstremiste otkrio sam nekako odvec kasno. Vec tridesetak godina hodim po planinama (nije to samo vazduh vec i duh), ali nikada mnogo dalje od Durmitora i Prokletija, te nikad vise od Olimpa. Dugo nisam ni pomišljao da mogu i dalje i više, dok nisam otkrio Dragana koji zna put i u dalj i u vis i krenuo sa šezdeset i nekoliko, zasad samo na Himalaje, Ande, Atlas. Zvuči nezavršeno zar ne?

"
Verica Mrdak i Stevan Kordic, Beograd

"

Imao sam sreću da budem član tri ekspedicije :  Island peak, Aconcagua i Cho oyu u organizaciji EST.Veliki profesionalci ,dobri i simpatični ljudi koji osim tehničkih usluga daju i duhovnu nadogradnju.Velika mi je čast bila upoznati Dragana,Miloąa i Ninu koji su uticali na to da gravitacija ima manju silu djelovanja na mene.

"
Adis Cingic, Sarajevo