Bacite pogled odozgo na prelepu zemlju ispred vas! Imate priliku da osvojite najviše vrhove Srbije i da vidite kako izgleda Pogled s neba! Povedite ekipu na vikend ture opuštanja po najlepšim krajevima naše zemlje. Ajmo u šetnju do vrha ! :)

Maglić (2386m)

Trajanje: 3 dana

Uspon na najviši vrh u BiH

Polazak: jul/avgust

Opis avanture

 Maglić (2.386m), Nacionalni park Sutijeska i Trnovačko jezero

Vodimo vas u nacionalni park Sutjeska, koji je najstariji i najveći nacionalni park u BiH. Za njega kažu da je po svojim prirodnim vrednostima i lepotama biser Bosne i Hercegovine. U samom srcu parka smešten je i prirodni rezervat Perućica (1434 ha), najočuvanija i najveća prašuma u Evropi, u kojoj je od osnivanja nacionalnog parka strogo zabranjena bilo kakva intervencija čoveka. U sklopu naše trodnevne avanture, popećemo se na najviši vrh BiH, Maglić, kupati u smaragdnom Trnovačkom jezeru i uživati u netaknutoj prirodi.

Plan Puta

Program:

Dan I:
Transfer od Beograda do Tjentišta :17.00-24.00
Nocenje

Dan II:
7.00-8.00-Doručak
8.00-17.00- Priprema za uspon i uspon na Maglić
17.00-18.00-Odmor
18.00- večera i slobodno vreme

Dan III:
08.00-09.00 Doručak
09.00-13.00-Trek do Trnovačkog jezera
13.00-20.00-Povratak za Beograd

Organizacija

Ukupni troškovi: 140 €

Organizacijom obuhvaćeno:
-Prevoz Beograd – Tjentište – Beograd
-Prevoz do/od Prijevora
-Ulaz u NP Sutjeska
-Ulaz u park prirode Piva (Crna Gora)
-Licencirani UIAA vodič / prevoz, ishrana i smeštaj
-Smeštaj na bazi polupansiona

Organizacijom nije obuhvaćeno:
-Osiguranje
-lična oprema
-ostali lični troškovi

Oprema: 

Transportni ranac 50-70l, penjački ranac do 30l max, štapovi za hodanje, čeona lampa, rezervne baterije, naočare, čarape trekking, polar duks, gore-tex jakna, trekking pantalone, rukavice, kapa, marama – baf, cipele za trekking, krema za zaštitu od sunca, pribor za ličnu higijenu…

Kondicioni nivo ture: 4/10

Tehnički nivo ture: 1/10

Prijave na info@extremesummitteam.com 

Prilikom prijavljivanja poslati planinarsku biografiju, scan planinarske kartice, scan potpisane izjave o rizicima i preuzimanju odgovornosti.

Napomena:

Vodič zadržava pravo da ne povede na turu sve koji nemaju adekvatnu obuću i odeću za trek, odgovarajuće osiguranje, kao i plaćenju članarinu za tekuču godinu. Ova tura ima ukupno oko 10km penjanja i ukupnu visinsku razliku od 400m uspona i isto toliko silaska u jednom danu.

 

 

Utisci

Maglić – galerija

Vodimo vas u nacionalni park Sutjeska, koji je najstariji i najveći nacionalni park u BiH. Za njega kažu da je po svojim prirodnim vrednostima i lepotama biser Bosne i Hercegovine.

Od Srbije to Tibeta

Pogeldajte nas poslednji video “Trka Rikši” sa ekspedicije Tibet MTB Expedition !

klikni da gledas na Youtube-u


Mapa lokacija:Utisci sa putovanja

"

U ekspedicijama EST-a sam uzivao i stekao jako dobre prijatelje, sa kojima se vidjam i odrzavam prijateljstvo.Mnogo sam dozivio i naucio na dvije ekspedicije sa Extreme summit team-om,cijenim nacin na koji Dragan radi ovaj posao, njegovo poznavanje tajni Himalaja ulijeva sigurnost svakom clanu ekspedicije i moje je primjecivanje da je on sposoban voditi do vrha i covjeka sa skromnijim planinarskim predispozicijama.EST suradnike rado preporucujem svim svojim kolegama koji bi zeljeli da se iskusaju u izazovima visokog gorja.

"
Zdenko Maric, Mostar, Hercegovina

"

Dragana i njegove ekstremiste otkrio sam nekako odvec kasno. Vec tridesetak godina hodim po planinama (nije to samo vazduh vec i duh), ali nikada mnogo dalje od Durmitora i Prokletija, te nikad vise od Olimpa. Dugo nisam ni pomišljao da mogu i dalje i više, dok nisam otkrio Dragana koji zna put i u dalj i u vis i krenuo sa šezdeset i nekoliko, zasad samo na Himalaje, Ande, Atlas. Zvuči nezavršeno zar ne?

"
Verica Mrdak i Stevan Kordic, Beograd

"

Imao sam sreću da budem član tri ekspedicije :  Island peak, Aconcagua i Cho oyu u organizaciji EST.Veliki profesionalci ,dobri i simpatični ljudi koji osim tehničkih usluga daju i duhovnu nadogradnju.Velika mi je čast bila upoznati Dragana,Miloąa i Ninu koji su uticali na to da gravitacija ima manju silu djelovanja na mene.

"
Adis Cingic, Sarajevo