Arhiva vesti

Ovo je arhiva svih nasih vesti i clanaka, sa ekspedicija, avantura i desavanja. Izaberite mesec i godinu da bi vam se otovorili clanci iz tog perioda. Pogledajte dnevnike sa avantura, fantasticne slike kao i poneki video.

13 нов

2007

posted by:

Extreme Summit Team

0

Komentara

< Nazad na arhivu 2007 godine

Ama Dablam ’08 – dnevnik ekspedicije

Jutros je osvanuo divan dan.
Ali nije sve krenulo kako treba. Azra je odlučila da se vrati u bazu. Čoveka ne čine njegove mogućnosti već njegovi izbori. Mislim da je mogla komotno da nastavi, ali poštujem njen izbor.
Ostatak ekipe je krenuo da penje ka Žutom tornju (YT), negde oko 8h. Sve je išlo super dok nisu naišli na grupu penjača iz Kine. Oni su bili toliko spori, da su naši momci stajali u mestu ispod Žutog Tornja skoro dva sata!
Negde oko 14.00h Azra je stigla u bazni kamp, a Nikola se javio iz C2 sa lepim vestima – konačno su obišli kinesku ekspediciju mada su se oblaci naglo spustili i počeo je da pada sneg. Bilo je pitanje, da li da nastave dalje ka C3, ali znajući da ovde pada mrak već posle 17.30h. Odlučili smo da noćas ostanu u C2. Imaju više nego dovoljno hrane i gasa, koliko sam čuo u pozadini tokom razgorora radio vezom, atmosfera je više nego dobra.
Hare vežba glas za Eurosong iduće godine! Ako bude malo glasniji možda i rastera oblake:)
Ako večeras oko ponoći budemo imali zvezde iznad nas, momci će krenuti ka vrhu iz C2 u 02.00h po lokalnom vremenu.

PS. Hvala svima na podršci. U ovakvoj situaciji to mnogo znači…

 

Vođa ekspedicije
Dragan Jaćimović