Arhiva vesti

Ovo je arhiva svih nasih vesti i clanaka, sa ekspedicija, avantura i desavanja. Izaberite mesec i godinu da bi vam se otovorili clanci iz tog perioda. Pogledajte dnevnike sa avantura, fantasticne slike kao i poneki video.

19 јуна

2010

posted by:

Extreme Summit Team

0

Komentara

< Nazad na arhivu 2010 godine

Mtb tura po brdima oko Beograda

Prethodnog vikenda moj prijatelj Srdjan Veljović i ja krenusmo na mountainbike turu po brdima južno od Beograda.
Temperatura idealna: + 36 stepeni u hladu, a vlažnost vazduha oko 80%! Obišli smo nekoliko jezera na kojima je vrlo živo.
Ljudi se kupaju, raspaljen rostilj, krčka se riblja čorba – sve u svemu nije loše, mada je svetsko prvenstvo u fudbalu nisu svi ispred televizora.
Na Barajevskom jezeru sam poželeo da uskočim u vodu sa sve kacigom i biciklom. Tu zapitasmo nekog čiču na traktoru da li se može ovim putem do Trešnje, na šta nam je on zavrteo glavom gledajući sumnjičavo: “Do Trešnje? Nema pojma!”

Srdjan je nosio GPS i pored toga smo par puta mašili rutu. To mi je ličilo na one begove koje pravi Kontador da izmori suparnike na brdu, ali se ja nisam dao.
Kada smo prešli Topčidersku reku Srdjan se upustio u razgovor sa nekim čovekom oko izbora šumskih puteva do nase sledeće destinacije.
U jednom trenutku tip je postao sumnjičav kao Bata Stojkovic u Balkanskom špijunu: “A gde ste vi pošli? A šta ćete vi tamo?”

I pored toga što smo u par navrata gurali i nosili bicikl, što smo se provlačili kroz trnje i šipražje, imali smo dosta lepih terena za vožnju.
U ovo doba godine Priroda je prelepa. Najbolje je ako imate vremena da zastanete na nekom vidikovcu i u tišini da posmatrate okolinu.
Uveče smo se vratili za Beograd umorni i zadovoljni. Planiramo da se vozikamo po Srbiji ovog leta pa ko ima vremena i dobre volje može da nam se pridruzi.

 

Dragan Jaćimović